Split: Nestabilni muškarac nasumice pucao 14 sati iz stana

Pucao je iz prizemnog stana u kojem živi sam, a kako su rekle njegove komšije riječ je o "bolesnoj i incidentnoj osobi
96 pregleda 0 komentar(a)
Split, Foto: Shutterstock
Split, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 28.06.2013. 11:17h

Pripadnici policijske uprave splitsko-dalmatinske uhapsili su Bogdana Perovića (60) koji je gotovo 14 sati nasumice pucao iz svog stana u Splitu, javlja Fena.

Perović je, naime, juče, najverovatnije motivisan dečijom igrom pred stambenom zgradom u kojoj živi i pokušajem jednoga od roditelja da s njim razgovara zbog napada na djevojčicu, ispalio više metaka prvo prema tom muškarcu, a kasnije i prema ulici.

Pucao je iz prizemnog stana u kojem živi sam, a kako su rekle njegove komšije riječ je o "bolesnoj i incidentnoj osobi".

Zbog toga je Vašingtonova ulica bila satima blokirana, a u samom centru Splita, na terenu su tokom cijelog popodneva i protekle noći dežurale ekipe Hitne pomoći, vatrogasci i policija.

Na licu mjesta su bili i specijalci i policijski pregovarači, ali Perovića nisu ni oni, ni njegova sestra i prtijatelji mogli da ga nagovore da se preda policiji.

U početku pucnjave u Vašingtonovoj ulici nekoliko je djece iz obližnjeg dječjeg vrtića zbog bezbjednosti zadržano nekoliko sati duže u vrtiću.

Peroviću ovo nije prvi incident. Prije 12 godina, on je u istom stanu zatočio svoju bolesnu majku i prijetio da će aktivirati plinsku bocu. Ta agonija je, podsjeća se trajala tri dana.

Bonus video: