Dačić : Sa Prištinom moramo da živimo zajedno

"Da jednom prekinemo sa spiralom nasilja i da se okrenemo budućnosti. Srbija je zemlja u kojoj su svi građani ravnopravni, bez obzira na vjersko, nacionalno ili drugo porijeklo", poručio je Dačić
59 pregleda 8 komentar(a)
Dačić, dan MUPA Srbije, Foto: Tanjug
Dačić, dan MUPA Srbije, Foto: Tanjug
Ažurirano: 23.06.2013. 12:37h

Predsjednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da Srbija mora da živi zajedno i sa Prištinom i sa svim drugim ljudima na Kosovu.

"Moramo da živimo zajedno, jer su nas sudbina i istorija spojili", rekao je Dačić na obilježavanju Dana MUP-a Srbije na stadionu Vojvodine u Novom Sadu. On je ocijenio da sporazum Beograda i Prištine Srbiju vodi korak bliže boljoj budućnosti.

"Za sve vrijeme teških pregovora, bezbjednost građana nije bila ugrožena, a bezbjednost Srba na Kosovu je stavljena u prvi plan", kazao je Dačić. On je dodao da Srbiji treba pomoć i starih i novih prijatelja i naveo da zbog toga Vlada Srbije radi uporno na tome da svima objasni legitimitet srpskih naciolalnih interesa, koje su u duhu evropskih vrijednosti.

Dačić je građanima poručio da treba da uživaju svoja prava, ne ugožavajući druge. "Da jednom prekinemo sa spiralom nasilja i da se okrenemo budućnosti. Srbija je zemlja u kojoj su svi građani ravnopravni, bez obzira na vjersko, nacionalno ili drugo porijeklo", poručio je Dačić.

Prema njegovim riječima, sada je svima jasno da nema i neće biti zaštićenih u borbi protiv korupcije i kriminala, što je kako je ocijenio, dovelo do intenzivnije međunarodne podrške naporima Srbije.

Dačić je rekao da se danas po prvi put proslava organizuje van Beograda. "Da pokažemo da nije samo Beograd Srbija, ali i da je Novi Sad Srbija...", poručio je predsjednik Vlade Srbije, koji je i ministar policije.

On je uručio posthumne plakete službenicima MUP-a Srbije koji su poginuli vršeći svoju dužnost. Proslavi je prisustvovao i predsjednik Srbije Tomislav Nikolić.

Bonus video: