Potjernica na snazi

Bogoljub Karić će biti uhapšen ako se vrati u Srbiju

Protiv njega i njegovog brata Sretena, kao i još 14 osoba, pokrenut je postupak zbog malverzacija sa Mobtelom kojima je oštećena Srbija za oko 60 miliona eura
100 pregleda 0 komentar(a)
Bogoljub Karić, Foto: Blic
Bogoljub Karić, Foto: Blic
Ažurirano: 22.06.2013. 07:07h

Bogoljub Karić (59) biće uhapšen ukoliko se pojavi su Srbiji jer je na snazi potjernica protiv njega, kažu u sudu, iako je Dragan Marković Palma, predsjednik Skupštine Jagodine, rekao da će se založiti da se predsednik BK grupe treba da se vrati u Srbiju.

U beogradskom Višem sudu kažu da je potjernica za Karićem još na snazi. Protiv njega i njegovog brata Sretena, kao i još 14 osoba, pokrenut je postupak zbog malverzacija sa Mobtelom kojima je oštećena Srbija za oko 60 miliona eura.

Profesor kriminolog Dobrivoje Radovanović kaže za “Blic” da je Karić optužen da je preko svog preduzeća zaradio ogroman novac, a da državi Srbiji nije dao njen procenat i da je u pitanju klasična krađa i prevara.

Dragomir Milojević, vršilac funkcije predsjednika Vrhovnog kasacionog suda nedavno je za “Blic” rekao da će ako se Karić vrati u zemlju, morati da se postupi po potjernici koja je na snazi. U višem sudu kažu da je predmet dostavljen Višem tužilaštvu koje treba da precizira optužnicu zbog izmjena Krivičnog zakonika.

Preporučujemo za Vas