Vlada Srbije usvojila Strategiju za borbu protiv korupcije

Cilj tog dokumenta, koji će razmatrati Skupština Srbije je da omogući strateško planiranje i stvaranje efikasnog antikorupcionog sistema u Srbiji u narednih pet godina
1 komentar(a)
Srbija, Skupština, Foto: Tanjug
Srbija, Skupština, Foto: Tanjug
Ažurirano: 20.06.2013. 18:00h

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sjednici Nacionalnu strategiju za borbu protiv korupcije od 2013. do 2018. godine prenosi Beta.

Cilj tog dokumenta, koji će razmatrati Skupština Srbije je da omogući strateško planiranje i stvaranje efikasnog antikorupcionog sistema u Srbiji u narednih pet godina.

Tek treba da bude usvojen i Akcioni plan sa preciznim rokovima, konkretnim mjerama i zaduženjima institucija sistema odgovornih za sprovođenje aktivnosti u borbi protiv korupcije.

Strategijom je definisano šest strateških principa u borbi protiv korupcije - načelo vladavine prava, načelo nulte tolerancije na korupciju, odgovornosti, sveobuhvatne primjene mjera i saradnje svih nivoa vlasti, kao i načela efikasnosti i transparentnosti.

Planirano je da ministarstvo nadležno za oblast pravosuđa tromjesečno analizira sprovođenje strategije i akcionog plana za borbu protiv korupcije.

Bonus video: