Načelniku beogradske policije prijeti smjena zbog nepotizma

Osim povećanja teških krivičnih djela, među razlozima brojna su i djela njegovog sina i supruge, nepotizam, sumnjiv način sticanja imovine kojom raspolaže porodica Bjelić
6 komentar(a)
stevan bjelić, Foto: Blic.rs
stevan bjelić, Foto: Blic.rs
Ažurirano: 20.06.2013. 10:11h

Načelniku beogradske policije generalu Stevanu Bjeliću prijeti smjena.

Osim povećanja teških krivičnih djela u glavnom gradu, prema pisanju Blica, među razlozima brojna su i djela njegovog sina Nenada i supruge Zorice koji takođe rade u policiji, nepotizam, sumnjiv način sticanja imovine kojom raspolaže porodica Bjelić.

Bjelić je sina Nenada nedavno imenovao za zamjenika šefa odeljenja Dežurne službe za obezbjeđenje objekata u Beogradu, a prije toga je tražio mjesto zamjenika šefa Interventne jedinice.

U policiji su se tome usprotivilii zbog incidenata Nenada Bijelića u nekoliko lokala, ali i policijskih informacija da se bavi obezbjeđenjem splavova i pojedinih diskoteka, u kojima nije strana ni upotreba narkotika.

Zbog odbijanja da u svojoj policijskoj stanici zaposli Bjelićevog sina, šef, čije je ime poznato “Blicu”, trpi torturu i mobing načelnika Bjelića“.

Nezadovoljstvo radom, ali i ponašanjem generala Stevana Bjelića, kulminiralo je poslije sukoba sa direktorom policije Miloradom Veljovićem povodom jednog slučaja čiji vinovnik Bjelićeva supruga.

Supruga načelnika Bjelića je prethodno, kao i sin, promjenila više radnih mesta u policiji.

U odjeljenju pogranične policije u Beogradu zaposleno je još desetak rođaka i bliskih prijatelja porodice Bjelić koji ne poštuju autoritet neposrednih šefova već supruge načelnika.

Prije nekoliko dana zaposleni u pograničnoj policiji su se obratili Direkciji zahtjevajući zaštitu od torture bračnog para Bjelić.

Izvor “Blica” kaže da je namjera i da se podigne tužba za mobing, ali da je to postupak koji je unaprijed osuđen na propast jer je predsjednik Komisije za sprječavanje mobinga upravo Stevan Bjelić.

Bonus video: