Sarajevo: Odigrao utakmicu sa metkom u glavi

Krtalica je osjetio da ga je nešto pogodilo u glavu, ali je nastavio da igra. Prema riječima prisutnih, Duško je tokom cijele utakmice veoma dobro branio i primio je samo jedan gol
60 pregleda 5 komentar(a)
igralište, Foto: Thesun.co.uk
igralište, Foto: Thesun.co.uk
Ažurirano: 18.06.2013. 12:19h

Pripadnici sarajevske policije zabiljeležili su u subotu veoma bizaran slučaj ranjavanja vatrenim oružjem, piše Dnevni avaz.

Naime, u toku utakmice u malom fudbalu u sarajevskom naselju Boljakov Potok 51-godišnji Duško Krtalica, golman jedne od ekipa, požalio se na povredu glave, misleći da je to posljedica udara glavom o stativu gola, a ni sanjao nije da sve vrijeme u glavi ima zrno od metka.

Krtalica je prije toga osjetio da ga je nešto pogodilo u glavu, ali je nastavio da igra fudbal kao da se ništa nije dogodilo. Prema riječima prisutnih, Duško je tokom cijele utakmice veoma dobro branio i primio je samo jedan gol. Po završetku meča nesretni čovjek osjetio je da mu se ruka ukočila i da ima poteškoća prilikom govora.

U tom dijelu grada tog dana su bile tri svadbe a da je na jednoj od njih bilo i upotrebe vatrenog oružja

Drugovi su ga odvezli u Hitnu pomoć Kantona Sarajevo, odakle je upućen u Kliniku za urgentnu medicinu bolnice Koševo. Ljekari su bili u šoku kada su mu napravili snimak glave, na kom su jasno vidjeli da Krtalica ima metak u glavi.

On je potom hitno upućen u Kliniku za neurohirurgiju, gde je operisan.

"Pacjentu je tokom operacije odstranjeno strano tijelo iz glave. Nakon toga je prebačen na Odjelenje intenzivne nege Klinike za neurohirurgiju. Za sada je stabilnih vitalnih parametara", kazala je za Dnevni avaz Biljana Jandrić, portparol Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Ljekari su obavjestili policajce da je čovjeku izvađeno zrno iz glave te su u Boljakov Potok upućene policijske patrole. Kako saznaje Avaz, u tom dijelu grada tog dana su bile tri svadbe a da je na jednoj od njih bilo i upotrebe vatrenog oružja.

Daljom istragom otkrivena i kuća ispred koje je pucano, kao i nekoliko osoba koje su na toj svadbi posjedovale oružje.

U naselju Sokolje u njegovoj porodičnoj kući uhapšen je 42-godišnji Sejno Ligata, koji je dan ranije bio na svadbi.

Ligata je policajcima predao prištolj "crvena zastava" kalibra od devet milimetara, poznat kao "duga devetka".

Bonus video: