Nikolić: Srbija nema druge porodice do evropske

Predsjednik Srbije je zatražio da se ozbiljno sagledaju posljedice drugačijeg, negativnog stava Brisela na sve procese koje je Srbija, kako je istakao, započela sa ogromnim entuzijazmom
12 komentar(a)
Tomislav Nikolić, Foto: Screenshot (Tanjug)
Tomislav Nikolić, Foto: Screenshot (Tanjug)
Ažurirano: 13.06.2013. 19:53h

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić pozvao je danas u Bratislavi učesnike samita zemalja Centralne Evrope da podrže evropski put Srbije i dodjeljivanje datuma za pregovore o članstvu te države u EU.

Samit je održan pod radnim nazivom "Strategija rasta u post-kriznom oporavku - uloga zemalja centralne, jugoistočne i istočne Evrope", a učestvovalo je više od 20 šefova država, kao i predsjednik Evropskog savjeta Herman Van Rompej.

Predsjednik Srbije je zatražio da se ozbiljno sagledaju posljedice drugačijeg, negativnog stava Brisela na sve procese koje je Srbija, kako je istakao, započela sa ogromnim entuzijazmom.

"Ta podrška koju ovom prilikom od vas tražim, ujedno je i podrška našoj zajedničkoj budućnosti. Srbija pripada Evropi. Mi drugu, sem evropske porodice naroda i zemalja, nemamo", poručio je Nikolić.

On je istovremeno apelovao na maksimalnu konstruktivnost svih aktera rješavanja kosovskog pitanja.

"Sa ovog mesta apelujem još jednom na sve aktere koji učestvuju u procesu rješavanja pitanja Kosova i Metohije da budu maksimalno konstruktivni u iznalaženju trajnog i održivog rješenja, koje će nam u budućnosti omogućiti da se zajedno fokusiramo na teme ekonomskog razvoja i unapređenja kvaliteta života svih naših građana", poručio je Nikolić.

Bonus video: