Striper Dejan Nestorović optužio Amfilohija da je Kačavendi namjestio aferu

"...Kačavendu živog... sahraniše ljudomrzac Amfilohije i kreditoljubac Girigorije, sa ciljem da mu otmu najveću i najbogatiju eparhiju"
895 pregleda 56 komentar(a)
Vasilije Kačavenda, Foto: Blic
Vasilije Kačavenda, Foto: Blic
Ažurirano: 12.06.2013. 17:23h

Striper Dejan Nestorović, optužio je mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija Radovića da je razriješenom vladici Srpske pravoslavne crkve Vasiliju Kačavendi namjestio gej aferu.

Nestorović je to izjavio u emisiji "Granica“, na televiziji Happy, iznoseći teške optužbe na račun mitropolita Amfilohija Radovića.

Kada su dizali plehanu crkvu na Rumiji u Crnoj Gori, umalo rat nije izbio između Srba, Crnogoraca i Albanaca u Baru... Njegoša proglašavaju za sveca, a on je bio veliki korisnik i uživalac prostitutki, kocke i bilijara, piše njemački pisac Gustav Raš"

On tvrdi da Amfilohije svima namješta, posebno vladici Kačavendi, koji je optužen da je bio u gej odnosima.

“Moj djed, Kačavenda, potpuno je nevin u cijeloj priči”, rekao je striper.

“Vladika Amfilohije Radović ne preza ni od čega. Mom djedi je on namjestio čitavu aferu, koja ga je ukaljala. Vrijeme će pokazati što je istina. Nego, što se neke stvari ne mogu vratiti”, rekao je on.

Nesterović je ranije na Fejsbuk profilu objavio fotografije iz Kačavendinog raskošnog dvora u Bijeljini, pod nazivom „Srpski Versaj – moj djed kandidat za patrijarha".

Nestorović je u pismu koje je objavio srbijanski “Svet” napisao da su Kačavendi namještane afere iz pakosti, kako bi ga, napisao je, skinuli sa trona.

“Gledali su trun u oku brata, a u svom nisu vidjeli brvno. Kada su dizali plehanu crkvu na Rumiji u Crnoj Gori, umalo rat nije izbio između Srba, Crnogoraca i Albanaca u Baru...

Njegoša proglašavaju za sveca, a on je bio veliki korisnik i uživalac prostitutki, kocke i bilijara, piše njemački pisac Gustav Raš.

Svog brata Kačavendu živog u montiranju laži, sahraniše ljudomrzac Amfilohije i kreditoljubac Girigorije. Sa ciljem da mu otmu najveću i najbogatiju eparhiju.

Eparhiju u kojoj narod nije ostavljen sam, gladan kao što je u Beogradu, ostavljan ispred patrijaršije”, napisao je striper..

Bivšeg vladiku zvorničko-tuzlanskog razriješio je nedavno Sabor SPC. Ta odluka donijeta je na osnovu odluke Sinoda koji je penzionisao Kačavendu prije oko mjesec i razriješio ga dužnosti upravljanja eparhijom.

Kačavenda je razriješen zbog bludnih radnji u koje je uvid imala i crkvena vlada.

Bonus video: