dogovor u budvi

BiH i Crna Gora će sklopiti sporazum o državnoj granici

Vjekoslav Bevanda i Milo Ðukanović sastali su se danas u Budvi gdje učestvuju u radu regionalnog samita "100 biznis lidera regiona – Dogovor za novo doba“
0 komentar(a)
Vjekoslav Bevanda, Foto: Anadolija
Vjekoslav Bevanda, Foto: Anadolija
Ažurirano: 21.02.2019. 13:04h

Bosna i Hercegovina i Crna Gora će sklopiti sporazum o državnoj granici, potvrdio je danas u Budvi novinaru agencije Anadolija (AA) predsjedavajući Vijeća Ministara BiH Vjekoslav Bevanda nakon sastanka sa crnogorskim premijerom Milom Ðukanovićem u Budvi.

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Vjekoslav Bevanda i premijer Crne Gore Milo Ðukanović sastali su se danas u Budvi gdje učestvuju u radu regionalnog samita "100 biznis lidera regiona – Dogovor za novo doba“.

"Razgovarali smo o nezavršenim sporazumima između Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Dakle, razgovarali smo, prije svega, o Sporazumu o granici. Mislim da s punim optimizmom mogu reći da ćemo mi taj posao završiti i tako biti prve dvije zemlje bivše Jugoslavije koje su potpisale takav sporazum", rekao je Bevanda za agenciju Anadolija.

Predsjedavajući Vijeća ministara je, takođe, naglasio da je tokom sastanka bilo govora o ekonomskim projektima, o Jadransko-jonskoj autocesti, te o svim ''pitanjima koja mogu biti dobrobit kako za obje zemlje, a tako i čitav region''.

Bevanda je istakao da je "Samit100 - biznis lidera jugoistočne Evrope" važan, prije svega, iz razloga što se na tom skupu razgovaralo o ekonomiji. To je, kako je rekao, prilika da se u jednoj poluopuštenoj atmosferi, bez ikakvog tereta i pritiska, može razgovarati o svim bitnim temama.