Kninski preduzetnik glasao okovan u lance

Ovo je poruka svim dosadašnjim vladama i posebno nižim strukturama koje sada biramo da se, kada budu izabrani, sjete ovih lanaca i loše preduzetničke klime, poručio je Bićanić
0 komentar(a)
Mile Bićanić, Foto: Braniteljski portal
Mile Bićanić, Foto: Braniteljski portal
Ažurirano: 20.05.2013. 08:06h

Mile Bićanić, 57-godišnji poznati kninski preduzetnik tokom glasanja na jučerašnjim izborima u Kninu na svom biračkom mjestu došao je okovan debelim lancima i teškom željeznom kuglom, izražavajući tako protest zbog tromog i komplikovanog poslovnog okruženja.

Hrvatski mediji prenose da je Bićanić uredni poreski obveznik koji svake godine državni budžet puni s blizu 400.000 kuna (oko 53.000 eura) poreza i ostalih državnih dažbina.

Motiv za jedinstveni performans, Bićanić je našao, kako je kazao Jutarnjem listu, u zarobljenosti preduzetnika unutar dosadašnjeg tromog i prekomplikovanog sistema koji prečesto ne ide na ruku malim i srednjim preduzetnicima.

"Ovo je poruka svim dosadašnjim vladama i posebno nižim strukturama koje sada biramo da se konačno sjutra, kada budu izabrani, sjete ovih lanaca i loše preduzetničke klime jer moraju znati da bez nas koji radimo, otvaramo radna mjesta i uredno plaćamo porez nema napretka i blagostanja koje su nam do sada prodavali upakovana u krasna obećanja koja se poslije po pravilu odmah zaborave", kazao je Bićanić.

On se inače bavi otkupom i preradom sekundarnih sirovina. Osim toga, i hrvatski je branitelj i ratni pripadnik 136. slatinske brigade Hrvatske vojske. Uspješan je preduzetnik bez poreskog duga.

"Lično nijesam u poslovnim problemima ali ne želim zbog toga da zabijam glavu u pijesak i biti oportunista ili sebičnjak jer svakog dana u Hrvatskoj propada desetine mojih kolega i stotine radnika koji završavaju na ulici. Ovo je performans zarobljenosti u sistemu s posljedicom ropstva i dužničke situacije u kojoj su se mnogi našli", ocijenio je Bićanić.

Bonus video: