Bugari na izborima podržavaju Crnogorsku partiju

To je, kako je saopšteno iz CP, dogovoreno u Bosilegradu na sastanku delegacija dvije partije koje su predvodili predsjednici Dragoljub Ivančov i Nenad Stevović
0 komentar(a)
Crnogorska partija, Foto: Novosti.rs
Crnogorska partija, Foto: Novosti.rs
Ažurirano: 11.03.2012. 13:44h

Demokratski savez Bugara (DSB), stranka bugarske nacionalne zajednice u Srbiji, podržaće listu Crnogorske partije (CP) koja će samostalno nastupiti na narednim republičkim izborima.

To je, kako je saopšteno iz CP, dogovoreno u Bosilegradu na sastanku delegacija dvije partije koje su predvodili predsjednici Dragoljub Ivančov i Nenad Stevović.

Ivančov je nakon sastanka naveo da je ta partija odlučila da podrži listu CP za izbore narodnih poslanika u Skupštinu Srbije, imajući u vidu Deklaraciju o razumijevanju koju su DSB i CP potpisale u oktobru prošle godine, sadržajnu saradnju tih partija, kao i da je DSB prepoznala u CP „istinskog, istrajnog i principijelnog borca za manjinska prava svih nacionalnih zajednica u Srbiji“.

„Podržavamo stav CP da se prilikom narednih ustavnih promjena obezbijede sigurna mjesta za predstavnike nacionalnih zajednica u parlamentu Srbije“, kaže se u saopštenju.

Na izbornoj listi CP za republičke izbore naći će se i predstavnici DSB.

CP će na republičkim izborima podržati i Rusinska demokratska stranka sa kojom će CP u koaliciji izaći na pokrajinske izbore.

Bonus video: