Vučić: Nigdje ne piše da će se poštovati ustav Kosova

"Dosta je bilo mešetara, priča da će narod biti ostavljen, jer se to nikada neće dogoditi, a biće još teških stvari, koje moramo da progutamo...", istakao je Vučić
8 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: BETAPHOTO
Aleksandar Vučić, Foto: BETAPHOTO
Ažurirano: 12.05.2013. 12:09h

Prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom posjete Leposaviću da u Briselskom sporazumu nigdje ne piše da će se poštovati kosovski ustav, kao i da kosovska vojska neće kročiti na sjever pokrajine.

Pojašnjavajući dogovor postignut u Briselu Vučić je rekao da će se primjenjivati kosovski zakoni, ali da će država Srbija finansirati zaposlene u prosvjeti i zdravstvu. On je napomenuo da će ostale ingerencije preuzeti zajednica srpskih opština na sjeveru Kosova.

Vučić se obratio nakon liturgije odžane u hramu Svetog Vasilija osrtroškog, održane povodom današnjeg praznika ovog sveca i poručio da "niti Srbija može bez svog naroda, niti narod na Kosovu može bez Srbije".

"Niko ne može da vidi radost u mojim očima zbog briselskog sporazuma. Došao sam da narodu ovdje kažem šta moramo da učinimo u narednom periodu, koje su naše obaveze i neću da ubjeđujem narod da je to dobar dokument", kazao je Vučić.

On je poručio da neće obmanjivati narod, "poput nekih koji govore da su veće patriote od njega".

"Govorili su da će me gađati jajima, ali svi ti koji misle da više vole Kosmet od mene, neka znaju da na ovaj veliki praznik jaje znači vaskrsnuće", kazao je Vučić.

Osvrnuvši se na miting održan 10. maja u Beogradu Vučić je napomenuo da neće reći riječ protiv vladika i njihovog tona uperenog protiv vlade, kao ni protiv bilo koga ko vodi hajku protiv njega.

"Dosta je bilo mešetara, priča da će narod biti ostavljen, jer se to nikada neće dogoditi, a biće još teških stvari, koje moramo da progutamo, ali kroz to moramo zajedno da prođemo", istakao je Vučić i ponovio da Srbija nikada neće priznati nezavisno Kosovo, ali da će biti još bolnih i teških rješenja.

Poslije liturgije Vučić je prošao glavnom ulicom u Leposaviću, gdje su ga građani mirno pozdravili. Vučića zatim sastao sa predsjednicime četri opštine na sjeveru Kosova i načelnikom kosovskomitrovačkog okruga.

Bonus video: