Hrvatska će podržavati Srbiju i nakon ulaska u EU

Zajednički interes svih zemalja u regionu jeste da što prije uđu u EU jer im to pruža čvrstu osnovu za budući prosperitet, bezbjednost i stabilnost u svakom pogledu, kazao je Kuprešak
61 pregleda 2 komentar(a)
Željko Kuprešak, Foto: Blic
Željko Kuprešak, Foto: Blic
Ažurirano: 12.05.2013. 16:17h

Hrvatska će podržavati Srbiju u eurointegracijionim procesima i nakon 1. jula, kada službeno postane članica Evropske unije (EU), kazao je ambasador Republike Hrvatske u Srbiji Željko Kuprešak.

On je za beogradski dnevnik Danas kazao da hrvatska u međusobnim odnosima neće zloupotrebljavati članstvo u Uniji, već naprotiv - nastaviti da razvija dobrosusjedsku saradnju.

„Prije i nakon 1. jula 2013, Hrvatska će podupirati Srbiju u njenim reformskim i evropskim integracionim procesima i u rješavanju međusobnih otvorenih pitanja neće zloupotrijebiti svoju 'povlaštenu' poziciju, već će u duhu dobrosusjedskih odnosa pokušati da nađe rješenje za postojeće izazove“, precizirao je Kušrešak.

On je naglasio da Hrvatska prenosi najsvežija iskustva iz svog eurointegracionog procesa i pruža političku, tehničku i razvojnu pomoć "kako bi Srbija što prije postigla evropske standarde".

„Držimo da je zajednički interes Srbije i svih zemalja u regionu da što prije uđu u EU i upravo predanost evropskim integracijama pruža regionu čvrstu osnovu za budući prosperitet, bezbjednost i stabilnost u svakom pogledu“, rekao je hrvatski veleposlanik u Beogradu.

Bonus video: