Filaret finansirao Dveri a povezan je i sa kriminalom?

Blic navodi da u tajnom dosijeu o Filaretu piše o njegovim, navodnim, zloupotrebama u humanitarnoj organizaciji "Čovekoljublje" i koga je sve htio da odlikuje Ordenom Svetog Save
9 komentar(a)
Filaret, Foto: Blic
Filaret, Foto: Blic
Ažurirano: 08.05.2013. 10:28h

Episkop Srpske pravoslavne crkve (SPC) Filaret jedan je od glavnih finansijera i savjetnika nacionalističkog pokreta Dveri, piše dnevni list "Blic".

Dnevnik piše da je, zahvaljujući svojim kontaktima, Filaret povezao taj pokret sa Srpskom bankom kako bi im omogućio novac za izbore održane maja 2012. godine, piše u tajnom dosijeu koji su o vladiki Filaretu posljednjih godina vodile srpske bezbjednosne službe.

Blic navodi da u tajnom dosijeu o Filaretu piše i šta je on savjetovao funkcioneru Dveri Bošku Obradoviću da stavi u proglas uoči parlamentarnih izbora, zatim o njegovim, navodnim, zloupotrebama u humanitarnoj organizaciji "Čovekoljublje" i koga je sve htio da odlikuje Ordenom Svetog Save.

Takođe, navodi se da se u dosijeu o Filaretu može čitati o navodnim vezama episkopa mileševskog s ljudima iz kriminalnog miljea i zašto je tek iz trećeg puta Filaret izabran za episkopa Mileševske eparhije.

Blic je prethodnih dana objavljivao dijelove tajnih dosijea i smijenjenog episkopa Kačavende.

Bonus video: