Nije slušao savjete

Blic: Nikola Bojović bio upozoren da ga prate ubice

Policija istragu ubistva vodi u nekoliko pravaca, ali do sada nema nijednog konkretnog traga koji bi ukazao na identitet ubice niti je iko priveden na saslušanje
67 pregleda 8 komentar(a)
Nikola Bojović, Foto: Blic.rs
Nikola Bojović, Foto: Blic.rs
Ažurirano: 21.02.2019. 16:37h

Nikola Bojović, mlađi brat vođe zemunskog klana Luke Bojovića, znao je da mu se sprema ubistvom jer kako prenosi "Blic", prije samo mjesec dana do ljudi iz bratovog okruženja stigla su upozorenja da je naručena likvidacije obojice, kao i da Nikolu ubice prate u stopu.

Upozorenja su bila više nego ozbiljna, pa su Lukini prijatelji Nikolu savjetovali da ode iz Srbije kako bi sačuvao glavu.

Na Nikolinom skrivanju, kako navodi list, posebno je insistirao Luka.

Policija istragu ubistva vodi u nekoliko pravaca, ali do sada nema nijednog konkretnog traga koji bi ukazao na identitet ubice niti je iko priveden na saslušanje.

U javnosti je glavno pitanje koliko je Nikola bio umiješan u kriminalne aktivnosti svoga brata i da li je, kako piše "Blic" njegovo ubistvo poruka Luki, koji u Srbiji i Crnoj Gori ima brojne neprijatelje.

U policiji navode da kada je kriminal u pitanju, Nikolu ne treba odvajati od Luke, iako se protiv njega nije vodio krivični postupak.

"Luka je na početku kriminalne karijere čuvao brata od sumnjivih poslova. Nikola je, prema Lukinom planu, trebalo da ostane čist i štiti porodicu. Kako se, međutim situacija komplikovala, i Nikolina uloga u klanu je postajala sve jača i važnija, pogotovo poslije ubistva Ilije Novovića, zatim kada je za Lukom raspisana potjernica u Srbiji i na kraju kada je uhapšen u Španiji", kazao je izvor "Blica".

Motiv ubistva, kako navode u policiji, mogao bi da ide u nekoliko pravaca u kojima je Luka za sobom ostavljao krvave tragove.

"U istrazi se ispituju i Bojovićevi sukobi sa Andrijom Draškovićem, Zoranom Nedovićem Šokom, učešće Nikole Bojovića u ubistvu Branka Jevtovića Jorge, Ilije Novovića", kažu u MUP-u.