Kačavenda prijeti tužbom, ali neće da kaže da li postoji snimak

“Blic” tvrdi je imao uvid u dio kolekcije snimaka episkopa sa muškarcima na kojima se vidi da vladičin angažman sa mladićima nije duhovne, već intimne, tjelesne prirode
10 komentar(a)
Vasilije Kačavenda, Foto: Rts.rs
Vasilije Kačavenda, Foto: Rts.rs
Ažurirano: 19.04.2013. 09:48h

Vladika zvorničko tuzlanski Vasilije Kačavenda podnio je Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Srbije zahtjev kojim traži potvrdu ili demanti pisanja medija o navodnom hapšenju imenovanih za djelo koje se navodi, a koje diskredituje njegovu ličnošt.

Kačavenda je Tanjugu rekao da će nakon toga povesti odgovarajući sudski postupak protiv svih onih koji nas, kako je rekao, sve ovo vrijeme “blate i kleveću”.

"Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije podnijeli smo zahtjev kojim tražimo da nam potvrde ili demantuju pisanje medija o navodnom hapšenju imenovanih za djelo koje se navodi nakon čega ćemo pokrenuti odgovrajući sudski postupak protiv svih onih koji nas svo ovo vrijeme blate i kleveću", rekao je Kačavenda.

“Blic” tvrdi je imao uvid u dio kolekcije snimaka episkopa sa muškarcima na kojima se vidi da vladičin angažman sa mladićima nije duhovne, već intimne, tjelesne prirode.

Kačavenda, međutim, nije želio da govori o tome da li takav snimak postoji ili ne.

Sveti arhijerejski sinod SPC-a se nije oglašavao ovim povodom.

Bonus video: