Karić: Novinari da dobiju beneficirani radni staž

Karić je istakao da je "novinarstvo danas najteži ali i najplemenitiji posao koji je spriječio mnoge krize i ratove, otkrio najveće svjetske afere i razobličio djelovanje najsnažnijih centara moći"
96 pregleda 0 komentar(a)
Bogoljub Karić, Foto: Screenshot (YouTube)
Bogoljub Karić, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 04.07.2018. 10:08h

Predsjednik Pokreta snaga Srbije, biznismen Bogoljub Karić predlaže uvođenje beneficiranog radnog staža za novinare, kao i "najbolje moguće uslove za njihov rad".

"Novinari moraju da budu maksimalno zaštićeni, dobro plaćeni i poštovani, jer su oni postali svetionik koji obasjava našu stvarnost i pomaže da sagledamo sve pozitivne i negativne strane svijeta politike, biznisa i čitavog društva", istakao je Karić u pisanom saopštenju povodom Svjetskog dana slobode medija. Naglasio je i da "sloboda medija u Srbiji postoji". "Srbija obiluje obrazovanim i talentovanim ljudima u medijima koji odlično rade svoj posao zato se osim beneficiranog radnog staža zalažem i za to da medijske kuće i svi oni koji se bave tim poslom budu oslobođeni PDV-a na opremu koja im je neophodna za njihov rad i usavršavanje", naveo je Karić, nekada vlasnik televizije.

On je istakao i da je "novinarstvo danas najteži ali i najplemenitiji posao koji je spriječio mnoge krize i ratove, otkrio najveće svjetske afere i razobličio djelovanje najsnažnijih centara moći". Podsjetio je na to da je prije 12 godina BK televizija ugašena, ističući da se to dogodilo, kako tvrdi, poslije "nezabilježene terorističke akcije paravojnih snaga tadašnjeg premijera Srbije Vojislava Koštunice".

Bonus video: