Nova runda dijaloga Prištine i Beograda: Možda i bez Ketrin Ešton

Cilj susreta je da se vidi da li ima pomaka u već iznijetim stavovima i da se ponuda koja je prethodno predočena Beogradu
3 komentar(a)
Ažurirano: 16.04.2013. 15:33h

Premijeri Srbije i Kosova Ivica Dačić i Hašim Tači sastaće se sjutra prije podne u Briselu, da bi nastavili pregovore o mogućem rješenju za pitanje zajednice srpskih opština na Kosovu, rekli su danas Agenciji Beta diplomatski izvori u Briselu.

Dačiću i Tačiju bi na tom sastanku mogla da se pridruži i visoka predstavnica EU Ketrin Ešton, što zavisi od njenog povratka iz posjete Makedoniji, naveli su ovi izvori.

U Vladi Srbije prethodno je agenciji Beta potvrđeno da će sutra u Briselu biti nova runda pregovora delegacija Srbije i Kosova.

Cilj susreta je da se vidi da li ima pomaka u već iznijetim stavovima i da se ponuda koja je prethodno predočena Beogradu, poboljša i precizira, naveli su izvori agencije Beta.

U Evropskoj komisiji Agenciji Beta za sada nisu mogli zvanično da potvrde informaciju o novoj rundi pregovora, ali je rečeno da se tokom dana očekuje zvanična potvrda da li će doći do susreta Tačija i Dačića.

U Vladi Srbije Beti je rečeno da je za sada izvjesno da će na pregovorima biti premijer Dačić, a da je neizvjesno da li će u razgovorima učestvovati i potpredsjednik Vlade Aleksandar Vučić.

Čitaku na twitteru: Sjutra nova runda dijaloga

Delegacije Srbije i Kosova sastaće se ponovo sjutra u Briselu, objavila je danas na društvenoj mreži twitter kosovska ministarka za evropske integracije Vlora Čitaku.

Nadajmo se da ova prilika neće biti propuštena, navela je Čitaku.

Posljednja, osma runda dijaloga Beograda i Prištine održana je 2. aprila u Briselu.

Galerija

Bonus video: