Uhapšen predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza

Njegovi advokati su potvrdili za agenciju Hina da je on uhapšen na graničnom prelazu
1 komentar(a)
Sandi Šola, Foto: Business.hr
Sandi Šola, Foto: Business.hr
Ažurirano: 11.04.2013. 11:24h

Predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Sandi Šola je uhapšen na povratku u Hrvatsku zbog sumnje da je učestvovao u izvlačenju novca iz Karlovačke banke.

Njegovi advokati su potvrdili za agenciju Hina da je on uhapšen na graničnom prelazu, čim je u Hrvatsku automobilom došao iz Makedonije gdje je bio na rukometnoj utakmici.

Zbog izvlačenja novca iz Karlovačke banke u privatne firme juče je uhapšena i njegova majka, u poslovnim krugovima poznata kao direktorka i stečajna upravnica više firmi i njegova dva brata, a mediji su najavljivali da se sprema njegovo hapšenje.

Uz njih, kao dioničari banke, privedene su još četiri osobe koje je prvoosumnjičena Marija Šola navodno povezala s bankom radi pribavljanja značajne dobiti.

U službenom saopštenju Ureda za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala navedeno je da su osumnjičeni kao dioničari i odgovorne osobe novcem Karlovačke banke finansirali poslovanje firmi koje su prethodno osnovali ili preuzimali.

Na taj način su počinili više krivičnih djela zloupotrebe položaja i ovlašćenja kojima su banku oštetili za najmanje 37,5 miliona kuna, i još jednu firmu za 46,9 miliona kuna.

Bonus video: