"SUOČIĆU SE SA SRBIJOM KAO PRIJE 20 GODINA"

Veselji pozvao Crnu Goru i Sjevernu Makedoniju da se svi "okupe protiv Srbije"

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocijenio je da su predsjednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji "i njegovi politički istomišljenici, najveća pretnja stabilnosijti regiona"
12013 pregleda 39 komentar(a)
Veselji, Foto: Betaphoto
Veselji, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 21.02.2019. 23:20h

Predsjednik opozicione DPK i predsjednik parlamenta Kosova Kadri Veselji kaže da se nada da više nema potrebe za ratom na Kosovu, ali je, dodaje, "lično spreman da se suoči sa Srbijom".

Pozvao je Sjevernu Makedoniju i Crnu Goru, sada članice NATO-a, da se svi "okupe protiv Srbije".

Kadri Veselji je, gostujući u emisiji Rubikon na KTV, rekao da će se on "suočiti sa Srbijom" kao što je to uradio prije 20 godina.

"Inšala (ako bog da) više neće biti borbe. Jedanaesta godišnjica nezavisnosti je upravo završena. Sačuvaj bože da Srbija probije granicu Kosova, ne vjerujem da bih mogao da ostanem kod kuće. Ne želim, gospode bože, da se to desi, bolje da ja onda nastradam nego vojnik KBS-a", rekao je Veselji u emisiji, prenosi N1.

Ističe da ni na koji način ne želi da udovolji željama Srbije, ali da nijednim svojim gestom neće destabilizovati stanje na Kosovu.

Đurić: Histerični pozivi Veseljija

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocijenio je da su predsjednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji "i njegovi politički istomišljenici, najveća pretnja stabilnosijti regiona".

Reagujući na Veseljijev poziv Sjevernoj Makedoniji i Crnoj Gori na stvaranje saveza protiv Srbije, Đurić je ocijenio da je "apsurdno" da predsjednik Skupštine Kosova u front protiv Srbije poziva dve zemlje koje su, kako je naveo, "najugroženije velikoalbanskom politikom Kadrija Veseljija".

"Histerični pozivi Kadrija Veseljija za regionalno ujedinjenje protiv Srbije i njenog predsjednika najsnažnija je potvrda koliko se predsjednik Aleksandar Vučić nepokolebljivo bori za naše državne i nacionalne interese. Ta borba očigledno daje rezultate, i to najopasnijeg među Albancima čini nervoznim i uplašenim, do te mere da najavljuje povratak u šumu, gdje je svojevremeno i pekao svoj kriminalni i teroristički zanat", naveo je Đurić.