Nastavak suđenja Šarićevim saradnicima u Banja Luci

Ponovljeno suđenje Zoranu Ćopiću i Dragu Nižolu, osumnjičenim za ``pranje`` novca preko ofšor kompanija i banaka kroz privredne tokove Republike Srpske i Srbije
115 pregleda 0 komentar(a)
Zoran Ćopić, Drago Nižol, suđenje, Foto: Rt.rs
Zoran Ćopić, Drago Nižol, suđenje, Foto: Rt.rs
Ažurirano: 20.03.2013. 17:40h

Vijeće Okružnog suda u Banjaluci na ponovljenom suđenju Zoranu Ćopiću i Dragu Nižolu, optuženima za pranje novca narko bosa Darka Šarića, prihvatilo je kao dokaze razgovore između optuženog Ćopića i Šarića i drugih, a koji su snimljeni u Srbiji.

Vijeće je prihvatilo zahtjev specijalnog tužioca Slobodana Ćelića da se dokazi pribavljeni u Srbiji uvrste u sudski spis kao dokazi u nastavku suđenja Ćopiću i Nižolu, prenio je Glas Srpske.

Zbog ovih razgovora, snimljenih u Srbiji, Vrhovni sud Republike Srpske ranije je ukinuo prvostepenu osuđujuću presudu banjalučkog Okružnog suda, kojom je Ćopić osuđen na pet godina zatvora zbog “pranja novca” narko-bosa Šarića i vratio predmet na ponovno suđenje. Ovom presudom Drago Nižol je osuđen na četiri mjeseca zatvora.

Prvostepena presuda ukinuta je zbog bitnih povreda odredaba Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske, a u obrazloženju Vrhovnog suda RS je navedeno da presuda ne može biti zasnovana samo na dokazima kao što su snimci telefonskih razgovora koji su obavljeni i snimljeni u drugoj državi.

Suđenje saradnicima Darka Šarića u Banja Luci >>>

Oni su osumnjičeni za ``pranje`` novca preko ofšor kompanija i banaka kroz privredne tokove Republike Srpske i Srbije.

Ćopić je bio većinski vlasnik banjalučkog "Agrokopa", a Nižol direktor banjalučke firme "Avio-rent", čiji je većinski vlasnik bio kontroverzni biznismen Šarić.

Bonus video: