Vučićevi i Nikolićevi naprednjaci zovu Jeremića u stranku

Gašić je istakao da izuzetno uvažava rezultate Vuka Jeremića i njegovu poziciju u UN i dodao da se "samo stranke u rasulu odriču takvih kadrova"
2 komentar(a)
Ažurirano: 19.03.2013. 13:35h

Potpredsjednik Srpske napredne stranke (SNS), vodeće stranke u vladajućoj srbijanskoj koaliciji, Bratislav Gašić pozvao je danas predsjedavajućeg Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Vuka Jeremića, koji je nedavno isključen iz Demokratske stranke (DS), da se priključi timu predsjednika SNS i vicepremijera Aleksandra Vučića.

Gašić je istakao da izuzetno uvažava rezultate Vuka Jeremića i njegovu poziciju u UN i dodao da se "samo stranke u rasulu odriču takvih kadrova".

"Naša stranka je mnogo demokratičnija od Demokratske stranke jer mi ne izbjegavamo da nestranačke kadrove postavimo za ministre, jer poštujemo njihove kvalitete i znanje", kazao je Gašić novinarima, ocijenivši da bi Vuk Jeremić bio koristan na "mnogim pozicijama" jer SNS želi da napravi "tim od kvalitetnih ljudi".

"Mislim da bi jednom takvom timu trebao da se priključi i Vuk Jeremić", istakao je Gašić, koji je pozvao nekadašnjeg šefa srbijanske diplomatije da dobro razmisli i da se priključi Aleksandru Vučiću.

Predsjedavajući Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u jednogodišnjem mandatu i bivši srbijanski ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić isključen je u 14. januara iz Demokratske stranke (DS) zbog nepoštovanja odluke Centralnog odbora DS-a i kršenja Statuta stranke, a tu je odluku prošle nedjelje potvrdilo i Statutarna komisija DS.

Odluci o isključenju prethodio je zahtjev vođstva DS da svi bivši ministri, uključujući i Jeremića, vrate poslaničke mandate u srbijanskom parlamentu jer "vlada nije ispunila očekivanja građana", što je za posljedicu na izborima 2012. imalo izborni poraz koalicije na čelu sa DS.

Jeremiću zakon omogućava da i dalje ostane poslanik u parlamentu, a od Ustavnog suda Srbije zatražio je ocjenu ustavnosti odluke DS kojom je isključen iz stranke.

Bonus video: