Urednici HRT-a određen pritvor

Ona je krajem februara ispitana kao osumnjičena u aferi "Kor medija", zbog koje se sudi bivšem direktoru programa Nove TV Siniši Svilanu
0 komentar(a)
Dijana Čuljak, Foto: BETAPHOTO/Hina
Dijana Čuljak, Foto: BETAPHOTO/Hina
Ažurirano: 09.03.2013. 14:55h

Bivšoj urednici HRT Dijani Čuljak, koja je sinoć uhapšena u Zagrebu, danas je određen jednomjesečni istražni pritvor, zbog opasnosti od uticaja na svjedoke.

Čuljakova je jutros, u policijskoj pratnji i s lisičinama na rukama, dovedena na ispitivanje u županijsko tužilaštvo u Zagrebu, povodom afere "Kor medija", u kojoj je krajem februara označena kao osumnjičena.

Nakon ispitivanja, Čuljakova je privedena pred istražnog sudiju zagrebačkog županijskog suda koji joj je, na zahtjev tužilaštva, odredio jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od uticaja na svjedoke i mogućnosti ponavljanja krivičnog djela.

Čuljakova je sinoć uhapšena zbog sumnje da je sprečavala dokazivanje djela, jer je nagovarala svdoke da promijene iskaze koji je terete. Policija ju je pri tome tajno snimala.

Ona je krajem februara ispitana kao osumnjičena u aferi "Kor medija", zbog koje se sudi bivšem direktoru programa Nove TV Siniši Svilanu, u kojoj je, među ostalima, osumnjičen i njen bivši muž Vladimir Šelebaj, osumnjičen za nezakonito izvlačenje više od 16 miliona kuna (2,11 miliona eura) iz producentskih kompanija "Kor medija" i "Medija spot".

Selebaj je u istrazi, ali i na suđenju bivšem direktoru programa Nove TV Siniši Svilanu,svjedočio da je "Kor medija" osnovana isključivo na inicijativu Dijane Čuljak, da je ona imala polovinu učešća u preduzeću i da su dijelili zaradu.

Ona negira da je s bivšim suprugom sklopila tajni ugovor kojim je trebalo da se prikrije njen sukob interesa, jer je u to vrijeme radila na HTV-u, a "Kor medija" je radila emisije za konkurentsku televiziju.

"Ugovor nikad nisam vidjela, niti ga svjesno potpisala. Ako sam nešto potpisala, onda je to bilo nesvjesno", rekla je Čuljakova u iskazu na suđenju Svilanu, optuženom da je od Šelebaja primao mito kako bi se na Novoj TV plasirale emisije iz produkcije "Kor medije".

Čuljakova je u jednoj SMS poruci producentu Edvinu Softiću napisala da je "sve nastalo na njenoj ideji, Šelebajevim novcima i Softićevim vezama, izvijestili su mediji.

Bonus video: