Izrešetan Marko Ljubiša: Sa svježim ranama sam došao do Hitne

"Čovjek se pojavio na vratima Hitne pomoći u svjesnom stanju. Došao je sam i imao je nekoliko rana. Nije htio da kaže šta mu se desilo niti da odgovori gdje je bio"
736 pregleda 20 komentar(a)
hitna pomoć, Srbija, Foto: 021.rs
hitna pomoć, Srbija, Foto: 021.rs
Ažurirano: 03.03.2013. 13:02h

Budvanin Marko Ljubiša zvani Kan (45) sinoć je oko 21 sat upucan na četiri mjesta, i sa svježim ranama sam se dovukao do Hitne pomoći u Beogradu, pišu srbijanski mediji.

"Čovjek se pojavio na vratima Hitne pomoći u svjesnom stanju. Došao je sam i imao je nekoliko rana. Nije htio da kaže šta mu se desilo niti da odgovori gdje je bio, samo je rekao ime i prezime i ubrzo izgubio svijest. Nakon reanimacije prevezen je u Urgentni centar", piše Mondo.

Ljubiša je u pucnjavi zadobio četiri rane u grudi i vrat.

"U ambulantu u ulici Franša Deperea ušao je muškarac star oko 45 godina s prostrijelnim ranama na tijelu. Njemu je odmah pružena ljekaraska pomoć i on je u svjesnom stanju odvezen u Urgentni centar na odjeljenje reanimacije", kazala je portparolka Hitne pomoći Nada Macura za agenciju Beta.

Prema njenim riječima, on se u ambulantu dovezao oko 22 časa taksijem.

Kako agencija Beta nezvanično saznaje, na njega pucano iz automobila u pokretu na Novom Beogradu, u Ulici Vladimira Popovića.

Muškarac, koji je povrijeđen u pucnjavi, operisan je noćas u Urgentnom centru i u stabilnom je stanju, rečeno je danas Tanjugu u ovoj ustanovi.

Ljekari u Hitnoj su konstatovali da ima dvije prostrijelne rane u vratu, povredu u slabinskom dijelu, a jedan metak ga je pogodio u desnu ključnu kost.

Marko Ljubiša je ranjavan i 2009. godine, u Beogradu, ispred Arene, poslije utakmice Partizan - Panatinaikos. Tada je zadobio je ustrijelnu ranu u vrat, a policija je zaključila da je riječ o nekim njegovim neraščišćenim kriminalnim računima

Izručenje Ljubiše je, kako je saopštila Uprava policije, “od Ministarstva pravde Republike Srbije dozvoljeno u pojednostavljenom postupku”. On je u Srbiji uhapšen 22. novembra 2011. godine, a izručen je tek aprila, 2012. jer se čekalo na završetak krivičnog postupka koji se protiv njega vodi u Srbiji.

NNCB Interpol Podgorica potraživao je Marka Ljubišu Kana po naredbi Višeg suda u Podgorici zbog osnovane sumnje da je počinio ubistvo u pokušaju 6. februara 1997. godine, ispred kafe bara "Foršaze" u Budvi. Kada je poslije svađe učestvovao u pucnjavi u kojoj je jedna osoba lakše povrijeđena.

Marko Ljubiša je ranjavan i 2009. godine, u Beogradu, ispred Arene, poslije utakmice Partizan - Panatinaikos. Tada je zadobio je ustrijelnu ranu u vrat, a policija je zaključila da je riječ o nekim njegovim neraščišćenim kriminalnim računima.

Njegovo ime se dovodi u vezu s narko-biznisom ne samo u domovini već i širom Evrope.

Bonus video: