Tači: Nećemo dozvoliti "Republiku Srpsku" na Kosovu

Ističući da će donijeti teške odluke, Tači je rekao da te odluke neće izaći van Ustava i zakona i da će one otvoriti perspektivu Kosova za učlanjenje u UN, EU i NATO
7 komentar(a)
Hašim Tači, Foto: Beta
Hašim Tači, Foto: Beta
Ažurirano: 01.03.2013. 13:07h

Premijer Kosova Hašim Tači izjavio je da su razgovori sa Srbijom teški, kako za njega lično, tako i za građane i institucije Kosova, prenio je danas prištinski dnevnik "Koha ditore".

"Rekao sam i ponavljam da sastanke koje ja vodim u ime institucija Kosova, zajedno sa drugima u ime građana Kosova, nisu nimalo populistički, ali sam ubijeđen da je to visoka državna odgovornost i u interesu Kosova", rekao je Tači.

On je rekao da nikada na Kosovu neće biti "Republike Srpske", autonomije, specijalnog statusa, niti podjele i da se opštinama sa srpskom većinom neće dozvoliti da formiraju mehanizme koji imaju zakonodavnu i izvršnu vlast.

"Znam da je možda neko očekivao da će delegacija Kosova pogriješiti ali takvo izborno zadovoljstvo nećemo pružiti nikome", rekao je premijer Kosova.

Ističući da će donijeti teške odluke, Tači je rekao da te odluke neće izaći van Ustava i zakona i da će one otvoriti perspektivu Kosova za učlanjenje u UN, EU i NATO.

Bonus video: