Vučić: Do ljeta hapsimo Šarića

"Radimo sa evropskim i svjetskim službama u pokušaju pronalaženja gospodina Šarića i mislim da ćemo taj posao završiti ove godine, u prvom dijelu godine"
63 pregleda 16 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: BETAPHOTO
Aleksandar Vučić, Foto: BETAPHOTO
Ažurirano: 28.01.2013. 12:47h

Potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić kaže da vjeruje da premijer te zemlje Ivica Dačić "zna šta govori" o slučaju Darka Šarića i najavljuje hapšenje odbjeglog narko-bosa u prvoj polovini godine.

"Vjerujem da Dačić zna šta govori, on vodi Vladu. Ponavljam, bilo ko, pa makar i iz mog okruženja, bilo ko, odgovaraće ako je sarađivao sa Šarićem", rekao je prvi potpredsjednik Vlade Srbije i dodao da bi slučaj Šarić mogao da bude završen u prvoj polovini ove godine.

"Radimo sa evropskim i svjetskim službama u pokušaju pronalaženja gospodina Šarića i mislim da ćemo taj posao završiti ove godine, u prvom dijelu godine", rekao je on.

Upitan da li će slučaj bivšeg šefa kabineta ministra unutrašnjih poslova Branka Lazarevića otežati situaciju u vladi, Vučić je kazao da ne zeli da reaguje na pojedinačne slučajeve, da država reaguje na prijave i da može jedino da poruči da će snositi odgovornost bilo ko ko je sarađivao sa Šarićem i vršio krivična djela.

Bonus video: