Osumnjičenima za eksploziju u centru Zagreba jednomjesečni pritvor

Od bombe bačene blizu spomenika banu Jelačiću osim nekih razbijenih stakala i oštećene ploče nije bilo posljedica, kao ni povrijeđenih
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.01.2013. 09:00h

Grupi od šest mladića, osumnjičenih za eksploziju koja se prošle sedmice desila na zagrebačkom trgu Bana Jelačića u Zagrebu, određen je jednomjesečni pritvor.

Načelnik zagrebačke policije Goran Burušić rekao je da je motiv napada "suluda ideja pojedinaca koji od lagodnog života ne znaju šta bi sa sobom".

On je u nedjelju potvrdio da je jedan od osumnjičenih došao sam u policiju, kao i da su policiji u istrazi pomogle kamere koje su bile postavljene na trgu i okolnim zgradama.

Nezavisno od te eksplozije, 9. i 11. januara u zapadnom dijelu Zagreba desile su se dvije eksplozije, prva na pruzi u kvartu Podsused, a onda na autobusnoj stanici u kvartu Stenjevec

Od šestorice uhapšenih, petorica žive u Vodicama kod Šibenika i potiču iz uglednih porodica, a među uhapšenima su otac i sin.

Osumnjičeni su u decembru prošle godine u Vodicama planirali korišćenje bombe na Trgu i u tom naumu nabavili tri komada vojnog eksploziva.

Maksimalna kazna za krivično djelo ugrožavanja bezbjednosti ljudi i imovine za šta se oni terete je pet godina, prenosi RTS.

Od bombe bačene blizu spomenika banu Jelačiću osim nekih razbijenih stakala i oštećene ploče nije bilo posljedica, kao ni povrijeđenih.

Nezavisno od te eksplozije, 9. i 11. januara u zapadnom dijelu Zagreba desile su se dvije eksplozije, prva na pruzi u kvartu Podsused, a onda na autobusnoj stanici u kvartu Stenjevec.

Bonus video: