Vučić: Tek predstoji najveći posao - uhapsićemo Šarića

"Ići ćemo do kraja... Niko nije zaštićen, niko nije iznad zakona, ni političari, ni biznismeni", kazao je Vučić
74 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 05.01.2013. 19:05h

Prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić očekuje da će odbjegli narko bos Darko Šarić ove godine biti uhapšen. On je poručio da će 2013. u Srbiji biti prelomna godina, posle koje više ništa neće biti isto.

"Ili će ova zemlja postati ozbiljna, pravna država na putu ekonomskog oporavka ili će nas vratiti u živo blato korupcije i kriminala", kazao je Vučić u intervjuu za "Informer".

On je rekao da po pitanju obračuna sa organizovanim kriminalom tek predstoji jedan od najvećih poslova, i da se to odnosi na Šarića.

"Očekujem da naše službe u koordinaciji sa stranim obave posao do kraja, da Darko Šarić bude konačno priveden pravdi. I on će, kao i svi drugi u Srbiji, imati fer postupak, strogo u skladu sa zakonom", kazao je Vučić dodajući da nije riječ samo o Šariću, već da će “udariti i na sve one koji su izgradili lične imperije pljačkajući državu".

"Ići ćemo do kraja u tom ratu. Niko nije zaštićen, niko nije iznad zakona, ni političari, ni biznismeni. Ali, isto tako svako ima pravo na fer i poštenu istragu i suđenje. I to će važiti i za Miškovića", rekao je on odbacujući kritike da vodi lični rat protiv Miroslava Miškovića.

Vučić je pojasnio da je nedavno rekao da bi njegovo puštanje iz pritvora prije Nove godine doživio kao lični poraz:

"Naravno, Miškovića će jednog dana morati da puste iz pritvora. Odmah posle toga, očekujem efikasan sudski proces. Ne znam koliko će on biti u pritvoru, ali sam siguran da ga tamo, bez jake optužnice, neće držati 13 mjeseci, kao što su držali Gorana Kneževića".

Prema Vučićevim riječima , u susret značajnim zadacima koji očekuju Srbiju u ovoj godini, "u vrhu vlasti već su podjeljeni 'ozbiljni zadaci', a jedan od prvih jeste nastavak odlučne borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije".

"Naravno, Miškovića će jednog dana morati da puste iz pritvora. Odmah posle toga, očekujem efikasan sudski proces"

Na pitanje Informera ko će sve od krupnih kapitalista, takozvanih tajkuna, da bude procesuiran, Vučić je odgovorio "Svi koji su kršili zakon”.

“Baš svi. Bez obzira na stranku kojoj pripadaju ili na količinu para koje imaju. I nije to pitanje krupnih kapitalista, kako vi kažete. Niko se ovdje ne obračunava sa privredom. Upravo suprotno, ovo je dobro za privredu zato što više niko neće moći da drži monopole, da ucjenjuje i nameće samo svoje uslove, niko više iz tog sektora neće moći da hapsi konkurente ili ljude koji su im se zamjerili", istakao je Vučić.

Galerija

Bonus video: