Jašarević pri kraju svoje prve knjige

"Koliko znam, sada radi na iščitavanju tekstova koje je napisao", rekao je Dupovac
95 pregleda 2 komentar(a)
Mevlid Jašarević, Foto: Rojters
Mevlid Jašarević, Foto: Rojters
Ažurirano: 01.01.2013. 14:48h

Novopazarac Mevlid Jašarević, koji je nepravosnažno osuđen na 18 godina zatvora zbog terorističkog napada na ambasadu SAD u Sarajevu dovršava svoju prvu knjigu.

Njegov advokat Senad Dupovac najavljuje da će tražiti produženje žalbenog roka za 15 dana.

Dupovac je objasno da njegov klijent piše knjigu koja je vjerskog karaktera i da mu nije poznato da li će se u knjiži naći i osvrt na djelo za koje je Jašarević osuđen.

"Koliko znam, sada radi na iščitavanju tekstova koje je napisao", rekao je Dupovac, dodajući da Jašareviću nije teško pala visoka zatvorska kazna na koju je osuđen.

Dupovac je za agenciju Anadolija rekao da je dobio presudu koja je napisana na 30 stranica i najavio da će zatražiti produženje roka za ulaganje žalbe na 30, umesto određenih 15 dana.

Jašarević je 28. oktobra prošle godine iz "kalašnjikova" pucao na zgradu ambasade Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Sarajevu. On je tokom 50 minuta, ispalio je 105 metaka iz automatske puške, dok je grad bio u blokadi do 21 sat, i tom prilikom ranio je policajca koji je radio na obezbjeđenju tog diplomatskog predstavništva.

Bonus video: