Autobus sa studentima iz BiH se prevrnuo u Hrvatskoj, 36 povrijeđenih

Povrijeđeni su prevezeni u obližnje bolnice u Sisku i Novoj Gradiški i nisu u životnoj opasnosti
0 komentar(a)
Ukrajina, autobus, nesrteća, Foto: En.rian.ru
Ukrajina, autobus, nesrteća, Foto: En.rian.ru
Ažurirano: 18.12.2012. 12:08h

Autobus sa studentima iz Bosne i Hercegovine sletio je s autoputa Zagreb - Beograd kod Kutine, pri čemu je povrijeđeno 36 lica, od kojih dva teže.

Povrijeđeni su prevezeni u obližnje bolnice u Sisku i Novoj Gradiški i nisu u životnoj opasnosti, a kako izvještavaju lokalni mediji, policija ispuituje okolnosti nesreće.

Prodekan za nastavu Arhitektonsko-građevinskog fakulteta u Banjaluci Ljubiša Preradović potvrdio je da je dvoje studenata tog fakulteta teže, a 34 lakše povrijeđeno kada se autobus kojim su se vraćali iz Graca prevrnuo kod Kutine.

Preradović je, prenosi agencija Fena, posebno naglasio da niko od studenata, kojih je u autobusu bilo 55, nije u kritičnom stanju, a da su povrijeđeni akademci nakon udesa protekle noći smješteni u sisačku i novogradišku bolnicu.

Studentska organizacija banjalučkog fakulteta organizovala je posetu Tehničkom fakultetu u Gracu, a po povratku autobus kojim su putovali sletio je s kolovoza na autoputu Beograd - Zagreb kod Kuptine i prevrnuo se.

Hrvatski mediji su javili da su vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društava (DVD) Stružec bili prvi na mjestu nesreće i odmah počeli da oslobađaju povrijeđene putnike.

"Sa četvoricom studenata je bilo najviše posla da ih izvučemo iz izgužvanog lima. Angažovano je više vozila hitne pomoći koja su povrijeđene prevozila u bolnice, a u pomoć za izvlačenje stigla su vatrogasna pojačanja iz okoline. Na mjesto nesreće došla je i sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel, precizirao je komandir DVD Stružec BrankoTišljar.

Bonus video: