Milo Đurašković na saslušanju: Nisam svjedok saradnik

Đurašković je pozvan na informativni razgovor u svojstvu građanina i policija ima pravo da ga ispituje najviše četiri sata
92 pregleda 0 komentar(a)
Milo Đurašković, Foto: Blic
Milo Đurašković, Foto: Blic
Ažurirano: 10.12.2012. 11:24h

Suvlasnik "Nibens grupe" Milo Đurašković stigao je u sjedište kriminalističke policije Srbije u "Palati Srbija" radi saslušanja koje je zakazano za 10 časova.

Đurašković je na saslušanje došao sam, bez pratnje advokata, a na ulazu u zgradu MUP-a negirao je tvrdnje da mu je ponuđen status svjedoka saradnika kako bi se izgradio proces protiv Miroslava Miškovića, javlja B92.

Đurašković je pozvan na informativni razgovor u svojstvu građanina i policija ima pravo da ga ispituje najviše četiri sata, rekao je Tanjugu njegov advokat Zoran Ateljević.

Đuraškoviću,se u Specijalnom sudu u Beogradu sudi zbog optužbi da je oštetio kruševačku fabriku maziva FAM za oko 35 miliona eura. Godinu dana je bio u pritvoru, i šest mjeseci u kućnom pritvoru a od prije mjesec dana se brani sa slobode.

Kako je došao do prvog novca za kupovinu preduzeća nikada nije razjašnjeno. Đurašković, koji je porijeklom iz Berana, u poslove s putevima ušao je 2003. a prethodno je bio vlasnik „Šer korporacije” koja je posjedovala samo nekoliko pumpi u Beogradu, a poslovima sa gorivom bavio se od sredine devedesetih godina.

On bi trebalo da kaže da li postoje i kakve su njegove poslovne veze sa vlasnikom "Delta holdinga" Miroslavom Miškovićem i njegovim sinom Markom.

Bonus video: