Đilas: Vlast nije spremna da kaže istinu o Kosovu

Predsjednik Demokratske stranke (DS) Dragan Đilas poručio je danas da vlast treba narodu da kaže "istinu o tome sa kim i šta priča o Kosovu i Metohiji"
0 komentar(a)
Dragan Đilas, Foto: Tanjug
Dragan Đilas, Foto: Tanjug
Ažurirano: 08.12.2012. 15:10h

"Živimo u Srbiji u kojoj vlast nije spremna da narodu kaže istinu o tome sa kim i šta priča o Kosovu i Metohiji i očekujemo da 17. decembra kada budu iznijeli platformu saznamo šta predstavnici Srbije pričaju sa onim sa kojima su se dogovarali", kazao je predsjednik Demokratske stranke (DS), Dragan Đilas, na sjednici Glavnog odbora Demokratske stranke u Paraćinu.

On je dodao i da je "očekivao da (Tomislavu) Nikoliću neko javi da više nije opozicija, već predsjednik države i da je obećao prije godinu dana da ima plan za Kosovo i da će da ga iznese kada postane vlast".

On je ocijenio da, kada se danas pogledaju rezultati vlade, ima malo stvari sa kojima ona može da se pohvali i ocijenio da je situacija u zemlji loša, jer raste nezaposlenost, a plate se smanjuju.

Đilas je naveo da će se u sljedeća dva mjeseca DS manje baviti sobom, a više konkretnim rješenjem za izlazak zemlje iz krize. "U Srbiji će se živjeti sve lošije, a plate će biti sve manje. Naš posao je da ukažemo na stvari koje nisu iskrene i tačne i da predlažemo stvari koje su dobre", kazao je Đilas. On je ocijenio da su poslanici DS-a sve aktivniji u parlamentu, što ukazuje da dogovor o jedinstvu stranke daje rezultate.

Predsjednik DS-a očekuje da se do 15. februara formiraju organi stranke, "a od predsjednika Političkog savjeta Dragoljuba Mićunovića očekuje da se uspostavi komunikacija sa intelektualnom elitom zemlje, sindikatima i privrednicime, kako bi se ubuduće stranka bavila ljudima, njihovim zapošljavanjem i učinila da ljudi bolje žive". Sjednici Glavnog odbora DS-a prisutvovao je počasni predsjednik stranke Boris Tadić i svi potpredsjednici stranke.

Bonus video: