Sahranjena Antonija Bilić

Antonijina porodica, mnogobrojni prijatelji i poznanici iz drniškog kraja okupili su se na posljednjem ispraćaju mlade Drnišanke
88 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 05.12.2012. 16:37h

Antonija Bilić, za čije je ubistvo prvostepeno osuđen Dragan Paravinja, sahranjena je danas na groblju u Drnišu u Dalmaciji.

Antonijina porodica, mnogobrojni prijatelji i poznanici iz drniškog kraja okupili su se na posljednjem ispraćaju mlade Drnišanke.

Porodica je pozvala da se umjesto cvijeća i svijeća uplati novac za opremanje Hrvatske gorske službe spasavanja iz Drniša, prenijeli su lokalni mediji.

Županijski sud u Šibeniku nepravosnažno je osudio Dragana Paravinju 19. oktobra na 40 godina zatvora zbog pokušaja silovanja i ubistva Antonije Bilić sredinom 2011. godine, kao i za pokušaj silovanja još jedne žene 2010.

Porodica Antonije Bilić više puta je apelovala na Paravinju da otkrije gdje je sakrio njeno tijelo, ali on to nije učinio tvrdeći da mu cio slučaj namještaju.

Taj slučaj potresao je Hrvatsku, ali i javnost u regionu.

Višemjesečna potraga za nestalom djevojkom nije dala rezultata, iako je bila najopsežnija ikad u Hrvatskoj tokom koje je čak isušeno i jedno jezero.

Njeni posmrtni ostaci pronađeni su slučajno krajem novembra ove godine na smetlištu kamionskog parkirališta na području Josipdola, kod Ogulina.

Antonija Bilić poslednji put je viđena 7. juna prošle godine dok je stopirala preko rijeke Čikole i to kako ulazi u kamion kojim je upravljao Paravinja.

U njegovom kamionu pronađeni su tragovi krvi nestale djevojke. On je, najpijre, istražiteljima u BiH priznao, a potom porekao da je ubio.

Paravinja je i u BiH i u Srbiji osuđen zbog pokušaja silovanja i silovanja.

Bonus video: