Cipras: Atmosfera na radnom ručku skoro kao na svadbi

Grčka i Makedonija danas su potpisale sporazum kojim se predviđa da novo ime bivše jugoslovenske republike bude Republika Sjeverna Makedonija
1 komentar(a)
Aleksis Cipras, Foto: Reuters
Aleksis Cipras, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.06.2018. 15:24h

Grčki premijer Aleksis Cipras izjavio je da je atmosfera tokom radnog ručka u Oteševu, na obali Prespanskog jezera, bila veoma dobra, gotovo kao na vjenčanju.

"Atmosfera je bila veoma dobra, skoro kao na svadbenom prijemu", rekao je Cipras govoreći o radnom ručku koji je imao sa makedonskim premijerom Zoranom Zaevim, prenosi ANA.

Kako se navodi, on je, uprkos insistiranju novinara, odbio da otkrije više detalja radnog ručka.

Grčka i Makedonija danas su potpisale sporazum kojim se predviđa da novo ime bivše jugoslovenske republike bude Republika Sjeverna Makedonija, podsjeća Tanjug.

Sporazum o rješavanju makedonsko-grčkog spora oko imena i strateškom partnerstvu Makedonije i Grčke potpisali su šefovi diplomatija Grčke i Makedonije Nikos Kocijas i Nikola Dimitrov u prisustvu premijera Aleksisa Ciprasa i Zorana Zaeva.

Sporazum je potpisan u mjestu Psarades na grčkoj strani Prespanskog jezera, a nakon toga su delegacije dvije zemlje čamcima otišle na makedonsku stranu jezera gdje je održan radni ručak.

Bonus video: