Pronađeno tijelo Antonije Bilić?

Županijski sud u Šibeniku 19. oktobra prvostepeno je osudio Dragana Paravinju na 40 godina zatvora zbog pokušaja silovanja i ubistva Antonije Bilić sredinom 2011.
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.11.2012. 10:41h

Hrvatska policija pronašla je na smetlištu parkinga u selu Fulaje kod Ogulina djelove ljudskih kostiju za koje se sumnja da su posmrtni ostaci maloljetne Antonije Bilić za čije je ubistvo osuđen vozač kamiona Dragan Paravinja, javila je Hrvatska radiotelevizija (HRT).

Smetlište je udaljeno nekoliko kilometara od odmorišta Modruš gdje je u junu 2011. posljednji put lociran signal mobilnog telefona Antonije Bilić.

Policija nije potvrdila, ali ni demantovala medijske spekulacije. Saopšteno je da su sinoć pronađene kosti poslate na analizu u Zagreb. Na licu mjesta se obavlja opsežan uviđaj, a lokaciju obezbjeđuje nekoliko desetina policajaca. Čekaju se rezultati DNK analize kostiju.

"Za sada ne možemo da kažemo da li se radi o ostacima muškarca ili žene te životnoj dobi, na to će odgovore dati nalazi u idućih nekoliko dana", rekao je novinarima državni tužilac u Karlovcu Mladen Krajačić.

Pozivajući se na izjave mještana koji su pronašli kosti u fragmentima, lokalni mediji pišu da su u blizini pronađene i farmerke. Prema navodima medija, upravo je takvu odjeću na dan nestanka nosila na sebi Antonija Bilić.

"Lično mislim da je veoma izvjesno da bi moglo da se radi o tijelu Antonije Bilić. Pronalaženje njenih ostataka na tom prodručju uklopilo bi se u činjenično stanje utvrđeno tokom glavne rasprave", rekao je advokat porodice Bilić, Vinko Ljubičić za Slobodnu Dalmaciju.

Dragan Paravinja

Županijski sud u Šibeniku 19. oktobra prvostepeno je osudio Dragana Paravinju na 40 godina zatvora zbog pokušaja silovanja i ubistva Antonije Bilić sredinom 2011, kao i za pokušaj silovanja još jedne žene 2010. godine.

Porodica Antonije Bilić više puta je apelovala na Paravinju da otkrije gde je sakrio njeno tijelo, ali on to nije učinio tvrdeći da mu cio slučaj namještaju.

Taj slučaj potresao je Hrvatsku, ali i javnost u regionu. Višemjesečna potraga za nestalom djevojkom nije dala rezultata iako je bila do sada najopsežnija u Hrvatskoj, tokom koje je čak isušeno i jedno jezero.

Antonija Bilić posljednji put viđena 7. juna 2011. godine dok je stopirala preko rijeke Čikole i to kako ulazi u kamion kojim je upravljao Paravinja.

U njegovom kamionu pronađeni su tragovi krvi nestale djevojke. On je, najprije, istražiteljima u BiH priznao, a potom porekao da je ubio.

Paravinja koji je uhapšen pošto je pobjegao u BiH, izručen je Hrvatskoj zbog slučaja Bilić. U BiH je prisustvovao i izricanju pravosnažne presude za silovanje žene na području Jahorine 2002. za koje je osuđen na dvije godine i deset mjeseci zatvora.

Bonus video: