Kosovo: Fatmir Limaj i još tri veterana OVK pod istragom za ratne zločine

Limaj je optužen da je zajedno sa grupom saradnika odgovoran za ubistvo civila i ratnih zarobljenika u pritvorskom centru u Klečki koji je držala OVK
3 komentar(a)
Ažurirano: 25.11.2012. 10:27h

Vrhovni sud u Prištini objavio je sinoć odluku o jednomjesečnom pritvoru za četiri optuženika za ratne zločine u slučaju "Klečka" na Kosovu, među kojima je i poslanik u kosovskom parlamentu Fatmir Limaj, nekada jedan od vodećih zapovjednika Oslobodilačke vojske Kosova (OVK).

Uz Limaja, koji je i potpredsjednik Demokratske partije Kosova premijera Hašima Tačija, pritvor od 30 dana određen je i trojici njegovih saboraca u OVK Nedžmiju Krasnićiju, Naseru Šalji i Naseru Krasnićiju.

Ove nedjelje Euleks je ponovo otvorio slučaj "Klečka", mjesta u centralnom dijelu Kosova, gdje se sumnja da su pripadnici OVK počinili zločine, nakon što je dobio nove dokaze iz dnevnika osobe nazvane "svjedok X", a riječ je o sada pokojnom Agimu Zogaju.

Limaj je optužen da je zajedno sa grupom saradnika odgovoran za ubistvo civila i ratnih zarobljenika u pritvorskom centru u Klečki koji je držala OVK.

Bonus video: