Umrežavanje nacionalnih parkova zapadnog Balkana

Cilj projekta je "stvaranje mreže parkova u regiji Dinarskog luka, od Slovenije, Hrvatske, BiH, Srbije, Kosova, CG, Makedonije do Albanije"
1 komentar(a)
Karanfili, Prokletije, Foto: Igor Stojović
Karanfili, Prokletije, Foto: Igor Stojović
Ažurirano: 19.11.2012. 09:31h

U Banjaluci u BiH od 19. do 23. novembra održaće se prva Međunarodna konferencija "Parkovi Dinarskog luka", koju s ciljem stvaranja platforme zaštićenih područja kroz povezanost svih parkova u regiji Dinarskog luka organizuje svjetska nevladina organizacija za zaštitu prirode "World Wide Fund for Nature" (WWF) u saradnji sa Ministarstvom za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske.

Glavne teme konferencije će biti dobrobit zaštićenih područja, održivi turizam, klimatske promjene i zaštićena područja u kontekstu zakonodavstva Evropske unije.

Projekat sprovodi svjetska nevladina organizacija za zaštitu prirode "World Wide Fund for Nature"

Projekat "Parkovi Dinarskog luka" sprovodi WWF od januara 2012. godine, a njegov glavni cilj je umrežavanje svih parkova na području zapadnog Balkana.

Glavni cilj projekta, navodi WWF, je "stvaranje mreže parkova u regiji Dinarskog luka, od Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Kosova, Crne Gore, Makedonije do Albanije".

Dodaje kako je to prva od triju konferencija koje će se održavati krajem svake projektne godine.

Bonus video: