Kosovo: Hapšenja bivših pripadnika OVK zbog ratnih zločina

Jake snage specijalnih snaga kosovske policije i Euleksa jutros su uhapsili braću Geci i skoro četiri sata pretresali njihov stan u Srbici i kuću u naselju Geca u selu Lauša
76 pregleda 6 komentar(a)
Kosovo blokada, Foto: Beta/AP
Kosovo blokada, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 15.11.2012. 19:28h

Dvojica od trojice danas uhapšenih, osumnjičenih za ratne zločine, bivši su pripadnici Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) i Bezbjednosnih snaga Kosova (BSK), potvrđeno je u Kancelariji za odnose sa javnošću BSK.

Radi se o braći Rustemu i Hetemu Geciju, kazao je portparol BSK Ibrahim Šalja.

Mediji su prenijeli izjavu Šalje da je i u ovom i u svim takvim slučajevima zakon iznad svega.

Organizacija veterana OVK zatražila je hitno oslobađanje uhapšenih jer je, kako je rečeno, njihovo hapšenje zbog ratnih zločina "jasan pokazatelj da Euleks još nije digao ruke od lova na borce OVK"

Organizacija veterana OVK zatražila je hitno oslobađanje uhapšenih jer je, kako je rečeno, njihovo hapšenje zbog ratnih zločina "jasan pokazatelj da Euleks još nije digao ruke od lova na borce OVK".

Jake snage specijalnih snaga kosovske policije i Euleksa jutros su uhapsili braću Rustema i Hetema Gecija i skoro četiri sata pretresali njihov stan u Srbici i kuću u naselju Geca u selu Lauša u istoj opštini.

Istovremeno je, kako javljaju nezvanični izvori, uhapšen Sabit Geci, za koga prištinski mediji kažu da je takođe bio pripadnik bivše OVK.

Postupak protiv osumnjičenih vodi Specijalno tužilaštvo Kosova.

Bonus video: