Eksplozija u Kosovskoj Mitrovici

Eksplodirala bomba ispred zgrade u kojoj živi pedesetak srpskih porodica u Kosovskoj Mitrovici. Nema povrijeđenih
1 komentar(a)
Kosovska Mitrovica, Foto: Tanjug
Kosovska Mitrovica, Foto: Tanjug
Ažurirano: 12.11.2012. 10:08h

Jaka eksplozija u kojoj nema povrijeđenih dogodila se sinoć oko 22.30 sati u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, ispred jedne od zgrada u kojoj žive Srbi javlja RTS.

Eksplozivna naprava, najvjerovatnije bomba, eksplodirala je ispred zgrade koja se nalazi na putu koji vodi prema multietničkom selu Suvi Do, na izlazu iz grada.

Od eksplozije pričinjena je materijalna šteta na zgradi, polomljeno je nekoliko stakala, kao i na automobilima koji su tu bili parkirani.

Bomba je bačena ispred zgrade u kojoj živi pedesetak srpskih porodica, koji su odmah nakon eksplozije izašli ispred zgrade.

Na lice mjesta izašli su pripadnici kosovske policijske službe koji su osigurali mjesto eksplozije i obavili uviđaj.

U zgradi koja se nalati u mjestu zvanom Potok žive raseljeni Srbi sa čitavog Kosova i južnog dijela grada kao i više od četrdeset socijalno ugroženih domaćinstva.

Predpostavlja se da je bačena ručna bomba od koje su polomljena stakla na prozorima i oštećeni parkirani automobili.

Pripadnici KPS-a su obavili uviđaj a ovaj, još jedan u nizu napada na objekte gdje žive Srbi, uznemirio je žitelje sjeverne Kosovske Mitrovice.

Cilj napadača je, kažu, da zaplaši građane koji žive u rubnim djelovima grada gdje se sredstvima Opštine i Vlade Republike Srbije grade stanovi za raseljene i socijalno ugrožene građane.

Prošle nedjelje dodijeljeno je oko 50 stanova u Suvom Dolu i naselju Brđani a ovih dana biće podijeljeni ključevi za zgradu u Bošnjačkoj Mahali.

Bonus video: