Vučić: Šokiran sam lažima iz MUP-a i Vlade

Vučić će se obratiti javnosti najkasnije do kraja nedjelje, kada će iznijeti podatke o načinu na koji su prisluškivani političari i ko je i kakvu ulogu imao u tom sistemu
15 komentar(a)
Ažurirano: 06.11.2012. 16:25h

Prvi potpredsjednik vlade Srbije, Aleksandar Vučić šokiran je lažima koje pojedini predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Vlade Republike Srbije plasiraju u pojedinim medijima povodom prisluškivanja najviših državnih funkcionera, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Kako je navedeno u saopštenju, Vučić će se obratiti javnosti najkasnije do kraja nedjelje, kada će iznijeti podatke o načinu na koji su prisluškivani političari i ko je i kakvu ulogu imao u tom sistemu.

Automobil koji je ugrozio Nikolića službeno vozilo generala

Automobil koji se na autoputu kod Smedereva opasno približio koloni u kojoj se nalazio predsednik Srbije Tomislav Nikolić je službeno policijsko vozilo načelnika Saobraćajne policije generala Dragiše Simića, koji je, inače, iz Smedereva, piše Blic.

Prema nezvaničnim saznanjima lista, u kolima je prilikom incidenta bio samo Simićev vozač, takođe iz Smedereva, koji je prethodno u Beogradu preuzeo drugo vozilo, odnosno džip kojim je Simić u subotu trebalo da krene na teren.

Vozač tvrdi, kako kaže izvor “Blica”, da je vozio između 120 i 140 kilometara na sat, ali da nije pokušao da pretekne Nikolićevu kolonu, niti da su mu oni na bilo koji način davali znake da se udalji ili uspori.

BIA je, kako “Blic” nezvanično saznaje, prethodne noći provjeravala sve bazne stanice mobilne telefonije na toj dionici puta, kako bi tačno utvrdila ko se sve nalazio u to vrijeme na autoputu, kao i da li je eventualno bilo nekih sumnjivih dogovora i uputstava.

Kabinet predsjednika Srbije Tomislava Nikolića potvrdio je da se u petak na autoputu Beograd-Niš dogodio incident i saopštio da je Nikolić izrazio uvjerenje da će svi aspekti tog događaja biti ispitani.

Incident, koji se dogodio u petak, na autoputu, dogodio se u vrijeme zaoštravanja afere oko prisluškivanja.

BIA je, naime, nedavno informisala srpskog ministra Vučića da je dio MUP-a izdao nalog da mu se prisluškuje telefon, a da predsjednika Nikolića prisluškuju već duže.

Galerija

Bonus video: