Gradonačelnik Ljubinja: Pa, ko nam je bliži od Crne Gore?

"Ta famozna izjava se ne razlikuje nimalo od mojih prijašnjih, samo je poenta da je ona sada pala na plodno tlo"
165 pregleda 41 komentar(a)
Ljubinje, Foto: Trekearth.com
Ljubinje, Foto: Trekearth.com
Ažurirano: 01.11.2012. 12:59h

Gradonačelnik Ljubinja Vesko Budinčić svojom nedavnom izjavnom o eventualnom pripajanju Ljubinja Crnoj Gori rasplamsao je međustranačke odnose u ovog gradu u istočnoj Hercegovini, ali i podijelio mišljenja svojih sugrađana.

"Ta famozna izjava se ne razlikuje nimalo od mojih prijašnjih, samo je poenta da je ona sada pala na plodno tlo. Zašto, pa zbog socijalno-ekonomske situacije ove regije! To je, u stvari, jedan bunt, koji ne osjećam samo ja, već mnogi na ovim prostorima", ovako Budimčić obrazlaže svoju izjavu za informativni portal mojahercegovina.com

Budinčić smatra da je Ljubinje izuzetno marginalizovano, ugroženo od strane centralnih vlasti u Banjaluci, samim tim i u Sarajevu, i sva priča ide u tom pravcu.

"Mi tu moramo tražiti svoju šansu, kroz regionalizaciju. Ljubinje i Hercegovina su nerazdvojiv dio i ako mi sad ne trebamo Republici Srpskoj i ako oni nas doživljavaju kao neku perfieriju sa koje samo treba nešto da uzmu, onda ja smatram, da kao izabrano lice od strane ovog naroda koji živi u Ljubinju, osjećam dužnost, da moram da se bunim, kako znam i umijem."

Tek početak...

Kaže da je ovaj bunt Ljubinja samo početak.

Gradonačelnik Ljubinja smatra da ideja o pripajanju Crnoj Gori za sada nije ostvariva, "ali to ne znači da ukoliko u narednih tri do pet godina ne dođe do jasnog riješenja socijalno-ekonomskih problema, da neće doći i do pomjeranja granica".

"Nisam ja kapacitet koji mijenja granice i slično tome, ali ova politika nije održiva. Ali, ko nam je bliži od njih? Ja kad dajem izjave crnogorskim medijima, normalno je da im potvrdim da su mi bliži Crnogorci nego ljudi iz Krajine i Posavine. Jesam li trebao reći da želimo da se pripojimo Semberiji ili možda Srbiji? Zašto treba da negiram da su nam Crnogorci bliski?", kazao je Budinčić za portal Moja Hercegovina.

Cijeli intervju možete pročitati OVDJE

Bonus video: