Nikolić: Datum za pregovore do kraja godine

"Želimo da proganjamo kriminalce i ne interesuje me njihov odnos sa političarima - to nije predmet istrage", kazao je Nikolić
4 komentar(a)
Ažurirano: 01.11.2012. 11:02h

Srbija će ispuniti sve uslove Evropske unije (EU), poručio je njen predsjednik Tomislav Nikolić i rekao da očekuje da će datum otpočinjanja pregovora dobiti do kraja godine.Nikolić je, u intervjuu RTS-u, kazao da u vezi s tim treba imati u vidu koliko je Srbija principa ostvarili iz evropske agende, a koliko nije."Tu su pitanja sudija, privatizacija, borbe protiv korupcije, a Aleksandar Vučić to najbolje može da uradi. Mi smo upali u zmijsko gnijezdo, među ljude na funkcijama koji gospodare životima, koji me prisluškuju, a tako se ne može živjeti u Srbiji", kazao je Nikolić. Nikolić je podsjetio da je borba protiv korpucije jedan od uslova EU, navodeći da je percepcija korpucije u Srbiji bila strahovito visoka, da se to sada pomalo smanjuje i da svi znaju da mogu da budu pod udarom zakona.

On je uvjeren da Vučić taj posao u borbi protiv korupcije može da uradi i poručio da se od borbe protiv korpucije neće odustati i da to svi moraju da znaju."Želimo da proganjamo kriminalce i ne interesuje me njihov odnos sa političarima - to nije predmet istrage", kazao je Nikolić.On je rekao da hoće državu uređenu po mjerilima EU. "Takvu Srbiju želim a da li ćemo biti u EU to poslije zavisi od EU. Iako nas ne prime, Srbija će biti potpuno uređena država sa kojom će EU da sarađuje", rekao je Nikolić.

Bonus video: