U sudaru vozova u Ljubljani povrijeđeno 18 osoba

Na željezničkoj stanici Vižmarje međunarodni voz, koji je trebalo da nastavi vožnju iz Ljubljane prema Kranju, naletio je jutros na zaustavljeni putnički voz
0 komentar(a)
Sudar vozova, Ljubljana, Foto: Tina Cirman/24ur.com
Sudar vozova, Ljubljana, Foto: Tina Cirman/24ur.com
Ažurirano: 29.10.2012. 16:48h

Međunarodni voz iz Beograda za Austriju sudario se danas u sjevernom predgrađu Ljubljane s drugim vozom koji je stajao na stanici, pri čemu je lakše povrijeđeno 18 ljudi, od kojih je sedam zbrinuto u ljubljanskoj bolnici, javili su slovenački mediji.

Na željezničkoj stanici Vižmarje međunarodni voz, koji je trebalo da nastavi vožnju iz Ljubljane prema Kranju, naletio je jutros na zaustavljeni putnički voz, prenosi sajt 24ur.com.

Uprava policije saopštila je da je voz koji je putovao iz Beograda prema Austriji upućen na pogrešan kolosjek na železničkoj stanici Vižmarje, zbog čega se sudario sa drugim putničkim vozom, koji se prethodno zaustavio na toj stanici, prenosi slovenačka agencija STA.

Policija sumnja da je uzrok nesreće ljudska greška, odnosno da se radi o krivičnom delu ugrožavanja javnog saobraćaja, prenosi index.hr.

Voz koji je stajao na kolosjeku bio je prazan i nije bio ispravan. Željeznički saobraćaj je zatvoren od Ljubljane do Medvode, a putnici se prevoze autobusima.

Bonus video: