Vučić: Zakon o porijeklu imovine za borbu protiv korupcije

Vučić je rekao da se zalaže za nultu stopu tolerancije kriminala i da nijedan poslanik ne treba da bude zaštićen imunitetom zbog bilo kog krivičnog djela poput zloupotrebe položaja ili utaje poreza
3 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 25.10.2012. 17:46h

Potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučič izjavio je danas da bi usvajanje zakona o porijeklu imovine u mnogome olakšalo borbu protiv korupcije i rad pravosudnih organa i da će nadležna ministarstva raditi na tome.

"Zakon o porijeklu imovine doprinijeće pojačavanju borbe protiv korupcije i Ministarstvo pravde će zajedno sa Ministarstvom finansija raditi na tome. U skorom peridu će se vidjeti promjene", kazao je Vučić odgovarajući u parlamentu na pitanje poslanika Srpskog pokreta obnove Žike Gojkovića, kojeg je interesovalo kada će biti usvojen taj zakon.

Vučić je ukazao i na mnogobrojne teškoće sa kojima se sudovi i tužilaštva suočavaju u predmetima koji se tiču korupcije.

Poslanik Gojković je pomenuo da predmet protiv jednog narodnog poslanika postoji u privrednom sudu, da se istraga vodi protiv svih njegovih saradnika koji su obavljali njegove naloge, ali ne i protiv njega.

Vučić je rekao da se zalaže za nultu stopu tolerancije protiv kriminala i da nijedan poslanik ne treba da bude zaštićen imunitetom zbog bilo kog krivičnog djela poput zloupotrebe položaja ili utaje poreza.

On je poručio da se nijedan poslanik naprednjaka neće sakrivati iz imuniteta.

Bonus video: