Podnijet optužni predlog protiv Dulića

"Tužilaštvo je predložilo da se nakon održanog glavnog pretresa (suđenja) i nakon izvođenja dokaza koji su predloženi - svi okrivljeni osude na bezuslovne kazne zatvora"
82 pregleda 0 komentar(a)
Oliver Dulić, Foto: Betaphoto
Oliver Dulić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 13.10.2012. 06:59h

Tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije podnijelo je optužni predlog protiv bivšeg ministra Olivera Dulića, njegovog pomoćnika Nebojše Janjića i bivšeg direktora "Puteva Srbije" Zorana Drobnjaka, zbog sumnje da su zloupotrijebili službeni položaj, piše Blic.

Oni se sumnjiče da su firmi "Nuba invest" nezakonito davali dozvole, saglasnosti i uslove za postavljanje mreže optičkih kablova duž glavnih puteva u Srbiji.

"Tužilaštvo za organizovani kriminal podnijelo je optužni predlog Posebnom odjeljenju Višeg suda u Beograd protiv Olivera Dulića, Nebojše Janjića i Zorana Drobnjaka, kojima se stavlja na teret da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja", rekao je za RTS tužilac Miljko Radisavljević.

"Dulić, Janjić i Drobnjak su dali dozvole, saglasnosti i saobraćajno-tehničke uslove firmi "Nuba invest" i pored upozorenja zaposlenih u Ministarstvu životne sredine i prostornog planiranja i "Putevima Srbije", da ta firma ne ispunjava uslove"

"Dulić, Janjić i Drobnjak su dali dozvole, saglasnosti i saobraćajno-tehničke uslove firmi "Nuba invest" i pored upozorenja zaposlenih u Ministarstvu životne sredine i prostornog planiranja i "Putevima Srbije", da ta firma ne ispunjava uslove", navodi tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

"Izdavanjem zahtijevanih dozvola investitoru 'Nuba invest' omogućeno je da izgradi mrežu optičkih kablova na državnim putevima kojima upravlja JP 'Putevi Srbije' i to na najvažnijim magistralnim koridorima od Beograda do granice sa Hrvatskom, Mađarskom, Rumunijom, Bugarskom i Makedonijom", rekao je Radisavljević.

Pored toga, u postupku odlučivanja o zahtjevima "Nuba invest" oni su tog investitora stavili u povlašćeni položaj u odnosu na sve druge zainteresovane investitore koji su se obraćali istim zahtjevima ministarstvu i "Putevima Srbije", jer su za razliku od njih zahtijevali da dostave svu potrebnu dokumentaciju koja je inače i propisana Zakonom o planiranju i izgradnji i Zakonom o javnim putevima.

"Tužilaštvo je predložilo da se nakon održanog glavnog pretresa (suđenja) i nakon izvođenja dokaza koji su predloženi - svi okrivljeni osude na bezuslovne kazne zatvora", rekao je Radisavljević.

Bonus video: