Španija: Uhapšeni brat i supruga Luke Bojovića

Kako "Blic" saznaje uhapšeno je 15 osoba povezanih sa Zemunskim klanom, a koji su državljani Srbije, Crne Gore, Hrvatske i BiH
783 pregleda 2 komentar(a)
Luka Bojović, hapšenje, Foto: YouTube
Luka Bojović, hapšenje, Foto: YouTube
Ažurirano: 11.10.2012. 19:25h

Brat Luke Bojovića Nikola i Lukina supruga Barbara, uhapšeni su danas u Španiji, saznaje beogradski Blic.

U akciji uprave kriminalističke policije Srbije i policije Španije u nastavku rasvjetljavanja krivičnih djela, za koja se sumnjiči kriminalna grupa Luke Bojovića, danas u Španiji na više lokacija izvršen je pretres 20 stanova i privatnih preduzeća.

Kako "Blic" saznaje uhapšeno je 15 osoba povezanih sa ovom kriminalnom grupom, a koji su državljani Srbije, Crne Gore, Hrvatske i BiH.

Uhapšeni se sumnjiče da su u okviru grupe odgovorni za likvidacije, krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike prema Španiji i zemljama EU i pranje novca.

Milorad Veljović, direktor policije Srbije, potvrdio je ova hapšenja.

Milorad Veljović, direktor policije Srbije, potvrdio je ova hapšenja

Luka Bojović je označen kao vođa "Zemunskog klana", kriminalne grupe na čije je čelo stao marta 2003. godine, poslije ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića i policijske akcije "Sablja", u kojoj su ubijeni prethodni šefovi grupe Dušan Spasojević i Mile Luković.

Bojović je iz Srbije pobjegao juna 2010. godine pošto su uhapšeni Sretko Kalinić i Miloš Simović poslije njihovog međusobnog obračuna u Zagrebu.

On je pravosnažno osuđen na 14 mjeseci zatvora zbog nedozvoljenog držanja oružja i na osam mjeseci zbog falsifikovanja ličnih dokumenata.

Bonus video: