Fikretu Abdiću zabranjeno poltičko djelovanje u Hrvatskoj

Takođe je povučeno ranije odobrenje kojim je Abdiću omogućeno napuštanje Hrvatske, odnosno naloženo mu je da za napuštanje zemlje ubuduće mora da traži saglasnost suda
3 komentar(a)
Ažurirano: 10.10.2012. 17:59h

Županijski sud u Rijeci zabranio je političko djelovanje i napuštanje Hrvatske dugogodišnjem čelniku "Agrokomerca" Fikretu Abdiću koji je u martu pušten na uslovnu slobodu pošto je odslužio dvije trećine 15-togodišnje zatvorske kazne zbog ratnog zločina u BiH, javili su hrvatski mediji.

Na osnovu pisma Udruženja logoraša Velike Kladuše, sudija riječkog Županijskog suda Loreta Sršen donijela je, kako piše Novi list na svom portalu, rješenje kojim se Adbiću zabranjuje političko djelovanje.

Takođe je povučeno ranije odobrenje kojim je Abdiću omogućeno napuštanje Hrvatske, odnosno naloženo mu je da za napuštanje zemlje ubuduće mora da traži saglasnost suda.

Dugogodissnji čelnik "Agrokomerca" iz Velike Kladuše koji je 1993. osnovao "Autonomnu Pokrajinu Zapadnu Bosnu" 2003. je na sudu u Karlovcu osuđen na 20 godina zatvora zbog ratnih zločina počinjenih u Cazinskoj krajini tokom sukoba sa snagama Armije BiH.

Vrhovni sud Hrvatske mu je 2005. kaznu smanjio na 15 godina.

U martu ove godine Abdić je pušten na uslovnu slobodu pošto je odslužio dvije trećine zatvorske kazne.

Bonus video: