Đilas se obrušio na studenta iz Crne Gore kojeg je pretukla komunalna policija

"Vrlo su nam značajni sjajni studenti kao taj gospodin koji ima 31 godinu i studira, ali mogli bi da izdržimo njegov gubitak i da se on vrati u Berane"
88 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 05.10.2012. 18:30h

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je da će svaki komunalni policajac koji pretjera u primjeni sile i prekrši zakon biti za to najstrožije kažjen i istakao da svi putnici moraju da plate karte u javnom gradskom prevozu.

"Naravno da osuđujem kada komunalni policajac više puta udari putnika u autobusu, ali naravno i da osuđujem i kada putnik neće da izađe iz autobusa i prvo kontrolora izbaci kroz vrata, a našem komunalnom policajcu da crnogorski pasoš sa adresom u Beranama i kaže "napišite mi kaznu za Berane"", rekao je Đilas novinarima u Skupštini Beograda, pošto je primio delegaciju iz Njemačke.

Đilas je istakao da je Beogradu "vrlo značajan" svaki građanin Beograda.

Beogradska komunalna policija tukla studenta iz Crne Gore>>>

Beograd: Komunalci tužili studenta iz Crne Gore kojeg su tukli>>>

"Vrlo su nam značajni sjajni studenti kao taj gospodin koji ima 31 godinu i studira, ali mogli bi da izdržimo njegov gubitak i da se on vrati u Berane i tamo da se vozi besplatno. U Beogradu će se oni koji dođu voziti uz plaćenu kartu. Šta bi mu se desilo u Parizu, Berlinu ili bilo gdje kada bi dao pasoš i rekao 'pošaljite mi kaznu na Berane'. Mislim da bi proveo neko vrijeme u zatvoru, a onda bi se uz pomoć države vratio u Berane", rekao je Đilas.

TV Vijesti, Nemanja Živaljević

Na Youtube.com 18. septembra obvjavljen je snimak iz gradskog autobusa na kojem se vidi kako je komunalni policajac tri puta u stomak udario putnika bez karte koji nije htio da izađe iz autobusa.

Pretučeni putnik, Dražen Cimbaljević, državljanin Crne Gore, rekao je tada novinarima da nije imao kredita na Bus plus kartici i da ga je zatekla kontrola, a da su potom komunalni policajci tražili da izađe iz autobusa ne prihvatajući njegovu ponudu da mu uzmu ličnu kartu i napišu kaznu.

Đilas je naveo da će broj vozila javnog gradskog prevoza u Beogradu biti smanjen za trećinu ako više od trećine ljudi ne bude plaćalo kartu, jer ne postoji nijedan grad u svijetu koji može nešto tako da izdrži.

"Grad Beograd jedino za javni gradski prevoz daje subvencije veće nego za obdaništa, jer se za obdaništa godišnje iz budžeta izdvaja 60 miliona eura da bi građani plaćali cijenu koja je daleko od tržišne, dok se za prevoz izdvaja više od 100 miliona eura i to nisu sredstva kojima se pokrivaju gubici u Gradskom saobraćajnom preduzeću Beograd, nego sredstva koja omogućavaju da karta bude najjeftinija u cijeloj centralnoj Evropi", rekao je Đilas.

Galerija

Bonus video: