Pilot Vojske Srbije umro nakon pada aviona

Avion Lasta (V-54) srušio se u Ulici kralja Petra u Novoj Pazovi, za vrijeme trenažnog leta
71 pregleda 6 komentar(a)
Goran Savić, Foto: Blic.rs
Goran Savić, Foto: Blic.rs
Ažurirano: 26.09.2012. 12:04h

Pilot Tehničkog opitnog centra Vojske Srbije major Goran Savić podlegao je povredama zadobijenim prilikom pada aviona "lasta" u Novoj Pazovi.

Drugi pilot, potpukovnik Tomislav Bećagović iz Tehničkog opitnog centra Vojske Srbije je lakše povrijeđen, orijentisan i svjestan, bez znakova unutrašnjeg krvarenja i preloma i nije životno ugrožen.

Avion Lasta (V-54) srušio se u Ulici kralja Petra u Novoj Pazovi, za vrijeme trenažnog leta. Na zemlji nije bilo povrijeđenih, a drugi pilot koji je iskočio prošao je bez povreda.

Ministar odbrane Aleksandar Vučić naredio je hitnu istragu tog incidenta.

Goran Savić bio je pripadnik Tehničkog opitnog centra, i jedan od najcjenjenijih pilota VS, prenosi "Blic".

Na nedavnom Aeromitingu Batajnica 2010. pokazao je svoje vrhunsko umijeće na avionu "Super galeb N-62" izvodeći "Zvono-Kovit-Komandovani valjak".

Lakše povrijeđeni pilot je pukovnik Tomislav Bećagović, takođe iz Tehničkog opitnog centra, član je aero-kluba "Galeb G4" iz Novog Sada. U klubu kažu kako je Bećagović jedan od najboljih pilota u Srbiji, pilot vrhunske kategorije.

"Član je akro-grupe "Zvezda" s kojom je nastupao širom svijeta. Jedan od najboljih naših pilota, višestruko evropski nagrađivan. Pravi figure u vazduhu koje sve ostavljaju zadivljene i zvijezda je vojne grupe" kazali su "Blicu" u aero-klubu "Galeb G4".

Ministarstvo odbrane je saopštilo da su "piloti su bili na redovnom zadatku tehničke probe vazduhoplova".

Bonus video: