Čanak priznao da je tukao Lešanovića i podnio ostavku na mjesto poslanika

Čanak je rekao da je taj čovjek, za koga je rekao da je bio pijan, polio vodom muzičara uz riječi: "Zassto sviraš za ovu svinju"
110 pregleda 36 komentar(a)
Ažurirano: 25.09.2012. 13:31h

Predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak podnio je ostavku na funkciju poslanika u Skupštini Srbije, jer parlament nije reagovao povodom incidenta u Novom Sadu u kome je on učestovao i priznao je da je pesnicom udario Pavla Lešanovića.

"Ako treba da biram između suza svoje djece i mandata narodnog poslanika, onda to nije nikakav izbor", rekao je Čanak novinarima u Skupštini Srbije, navodeći da ga je taj čovjek, koga je nazvao pijancem, "vriheđao pred ćerkom njegovog brata", a nju "hvatao za tijelo".

On je priznao da je tog čovjeka tukao pesnicama na parkingu ispred kafane, ali je ukazao da ga je on vrijeđao, nazivao lopovom a ćerku njegovog brata "dodirivao kao posljednju prostitutku".

"Kada sam vidio suze u očima svoje ćerke, a ćerku svog brata doživljavam kao svoju, vratio sam se i na parkingu sreo izgrednika koji je sjedio u automobilu marke BMW. On mi je tada opsovao djecu, na šta sam ga ja izvukao iz automobila i udarao pesnicama", naveo je Čanak.

On je kazao da je u restoran otišao na poziv ćerke svog brata i da ga je taj čovjek već sa ulaza verbalno napao nazivajući ga lopovom, a da je potom prišao njegovom stolu i počeo da "hvata za tijelo" devojku.

Čanak je rekao da je taj čovjek, za koga je rekao da je bio pijan, polio vodom muzičara uz riječi: "Zassto sviraš za ovu svinju".

"Na osnovu svakodnevnih prijetnji smrću prije dvije godine sam tražio obezbjeđenje od MUP-a ali mi to nije dato", dodao je Čanak.

Čanak je rekao da je izložen javnom linču "samo zbog toga što je branio svoju porodicu" a da u Skupštini nije urađeno ništa da se zaštiti njegov ugled kao narodnog poslanika.

Čanak je rekao da ga niko ni iz policije ni iz tužilaštva nije zvao da da izjavu o incidentu u Novom Sadu, a da on nije htio da u javnosti iznosi svoju odbranu, jer je trebalo prvo da to kaže istražnim organima.

Pavle Lešanović optužio je Čanka da ga je u nedjelju ujutro ispred kafane u Novom Sadu sa tjelohraniteljima pretukao.

Galerija

Bonus video: